Spoznaj Drupal, sistem za razvoj naprednih spletnih aplikacij

Drupal srečanje v Šolskem centru Novo mesto

Drupal srečanje s predavanji

ŠCNM v sodelovanju s podjetjem Agiledrop organizira Drupal dogodek v Novem mestu. Dogodek bo zanimiv tako za začetnike kot tiste, ki ste se z Drupalom že srečali, saj bosta predavanji postregli z zanimivimi in praktičnimi nasveti.

 • 21. november 2019 ob 16:30, 
 • ŠCNM, Šegova ulica 112, 8000 Novo mesto,
 • predavalnica N1_2 (1. nadstropje I. trakta ŠC)
 • število mest je omejeno.

Praktični Drupal tečaj

 • 30. november 2019 ob 9:00,
 • računalniška učilnica P3 v pritličju I. trakta, ŠCNM, Šegova ulica 112, 8000 Novo mesto,
 • število mest je omejeno.
 
Organizatorji

Srečanje in tečaj organizira podjetje Agiledrop v sodelovanju s Šolskim centrom Novo mesto.

Kontakni podatki
Status
Peter's session in Agiledrop office

Drupal srečanje - 21. november 2019

Drupal je odprtokodni sistem, za katerim stoji zelo močna skupnost, zato so tovrstni dogodki stalnica v Drupal svetu. To so srečanja Drupal entuziastov in tistih, ki jih ta platforma zanima. Poleg druženja s spletnimi razvijalci, oblikovalci in ostalimi navdušenci nad spletom, so osrčja Drupal dogodkov predavanja - tako za začetnike kot stare znance Drupala.

Uvod v Drupal za začetnike

Drupal se je kot vsak tehnološki fenomen začel v sobi študenta, ki je hotel spremeniti svet. V začetku je bil mišljen kot sistem za postavitev forumov, danes pa ga uporabljajo podjetja in organizacije širom sveta za grajenje digitalnih izkušenj svojih uporabnikov in strank. Je odprtokodni sistem, ki temelji na PHP programskem jeziku in je enostavno dostopen za kogarkoli, ki si želi razvijati kompleksne rešitve na ensotaven način.

Boštjan Kovač je Drupal veteran in direktor razvoja pri Agiledropu. Je aktiven član globalne odprtokodne skupnosti, v podjetju pa je zadolžen za vodenje ekipe razvijalcev in uvajanje začetnikov.

Thumbnail

Boštjan

Direktor razvoja

Vpogled v delo na naročnikovem Drupal projektu

Drupal je glavna tehnologija, s katero delamo pri Agiledropu. Z njim za naše naročnike razvijamo celo vrsto spletnih rešitev, seveda pa ima vsaj projekt svoje posebnosti. Na srečo imamo pri Agiledropu za sabo že več kot 300 uspešnih projektov in smo tako pripravljeni na vse.

Jernej Beg je glavni back-end razvijalec v novomeški pisarni. Predstavil vam bo, kako izgleda delo na naročnikovem projektu, na kaj vse je treba biti pozoren, in pa največje izzive ter zanimivosti svojega trenutnega projekta.

Jernej

Jernej

Back-end razvijalec

Bostjan mentorira razvijalca

Drupal tečaj - 23. november 2019

V kolikor so ti tehnologije HTML, CSS in PHP že poznane, se lahko udeležiš tečaja, kjer se boš spoznal s sistemom Drupal. Drupal je platforma, ki jo uporabljajo največja svetovna podjetja in organizacije, kot so NBC, Tesla Motors, Bela hiša in mnogi drugi. S tem odprtokodnim sistemom je mogoče razviti spletna mesta, trgovine in poslovne aplikacije.

Izkušeni mentorji iz ekipe podjetja Agiledrop bodo tvoje osnovno znanje nadgradili z najboljšimi praksami razvoja spletnih rešitev na platformi Drupal.

Na tečaju boste spoznali

 • Drupal site building 
  Za Drupal je na voljo preko 10.000 modulov. To nam omogoča, da so naši projekti podobni sestavljanju z LEGO kockami. Na tečaju vas bomo naučili, kateri moduli so najbolj priljubljeni in kako se jih konfigurira.
 • Drupal theming (front-end) 
  Dizajn spletnega mesta pripravi oblikovalec, naloga razvijalca Drupal tem pa je, da dizajn kolikor se da natančno implementira. Naučili vas bomo, kako razviti Drupal teme, optimizirane tudi za mobilne telefone.
 • Drupal development (back-end) 
  Večkrat se znajdemo v situaciji, ko nam nobena kombinacija modulov ne reši specifičnega problema. Naučili vas bomo, kako razviti Drupal modul po meri in vam pokazali najboljše razvijalske prakse.

Potrebna predznanja

Potrebna predznanja:

 • Vsi tečajniki morajo poznati osnove tehnologij HTML, CSS in PHP.
 • Tečajniki morajo imeti svoj prenosni računalnik.
 • Predavanja bodo potekala v slovenščini, vendar je priporočljivo znanje angleškega jezika.