Zgodovina

Prvi zametki podjetja so nastali že leta 2008, ko so ustanovitelji Iztok, Marko in Boštjan začeli prvič sodelovati na skupnih projektih

Iztok SmoličMarko Bahor in Boštjan Kovač so leta 2013 ustvarili podjetje, v kakršnem so sami vedno želeli delati. Do danes ima ekipa za seboj več kot 200 uspešnih projektov.

Za partnerje iz Evrope in Združenih držav Amerike razvijamo digitalne rešitve na platformi Drupal, ki je odprtokodni sistem za upravljanje vsebin (CMS). Obenem je tudi ogrodje za upravljanje vsebin (CMF), napisan v programskem jeziku PHP. Drupal uporablja že milijon spletnih strani širom sveta. Njegov razpon uporabe je od manjših osebnih strani do strani podjetij, korporacij in državnih institucij.

team serious

Zgodovina podjetja

2008

Iztok, ki je bil takrat še samozaposleni grafični oblikovalec, začne z razvojem spletnih strani na platformi Drupal.

2009

Marko začne svojo podjetniško pot s podjetjem, ki za digitalne agencije razvija HTML in CSS kodo na podlagi pripravljenih dizajnov.

2010

Iztok obišče prvo mednarodno Drupal konferenco na Danskem, kjer se bolje spozna z Drupalom in spozna poslovne partnerje iz tujine.

2011

Iztok in Marko združita moči na večjih projektih. Marko razvija HTML in CSS, Iztok pa prevzame razvoj Drupal modulov.

2012

Zaradi lažje prepoznavnosti v tujini, začne skupina petih razvijalcev delati pod skupno blagovno znamko agiledrop.com.

2013

26. septembra 2013 Agiledrop tudi uradno postane podjetje. Iztok in Marko prepoznata nove poslovne priložnosti ter iščeta pomoč med razvijalci.

2014

Podjetniški ekipi se pridruži Boštjan. Podjetje začne zaposlovati nove sodelavce in išče nove posle v tujini.

2015

Ekipa se vseli v večjo pisarno in najame 5 novih razvijalcev, da lahko poskrbi za nove naročnike.

2016

Celotna ekipa šteje že 18 ljudi. Podjetje postavlja procese in sisteme ter z njimi zagotovi stabilnost.

2017

Konec leta ima podjetje že 25 zaposlenih. Poleg razvijalcev se ekipi pridružijo tudi projektne vodje in skrbniki strank. 

2018

Podjetje dodaja nove storitve in tehnologije, da lahko pokrije večji tržni delež. Podjetje ima zaposlenih 35 strokovnjakov, ki skrbijo za preko 50 naročnikov.

2019

Z novimi tehnologijami in zanesljivim delom prepričamo vedno večja podjetja, da nam zaupajo vedno bolj pomembne projekte. Ekipa sedaj šteje 53 zaposlenih.