Zgodovina

Prvi zametki podjetja so nastali že leta 2008, ko so ustanovitelji Iztok, Marko in Boštjan začeli prvič sodelovati na skupnih projektih

Iztok SmoličMarko Bahor in Boštjan Kovač so leta 2013 ustvarili podjetje, v kakršnem so sami vedno želeli delati. Do danes ima ekipa za seboj več kot 200 uspešnih projektov.

Za partnerje iz Evrope in Združenih držav Amerike razvijamo digitalne rešitve na platformi Drupal, ki je odprtokodni sistem za upravljanje vsebin (CMS). Obenem je tudi ogrodje za upravljanje vsebin (CMF), napisan v programskem jeziku PHP. Drupal uporablja že milijon spletnih strani širom sveta. Njegov razpon uporabe je od manjših osebnih strani do strani podjetij, korporacij in državnih institucij.

Agiledrop skupinska fotografija 2020

Zgodovina podjetja

2013

Agiledrop je bil ustanovljen 26. septembra 2013.

2014

Ekipa ustanoviteljev prepozna nove poslovne priložnosti v tujini ter začne zaposlovati nove sodelavce.

2015

Ekipa se vseli v večjo pisarno in najame 5 novih razvijalcev, da lahko poskrbi za nove naročnike.

2016

Ekipa sedaj šteje že 18 ljudi, postavijo se sistemi in procesi, ki zagotavljajo kakovost in zanesljivost storitev.

2017

Konec leta ima podjetje že 25 zaposlenih. Poleg razvijalcev se ekipi pridružijo tudi projektne vodje in skrbniki strank. 

2018

Podjetje dodaja nove storitve in tehnologije, da lahko pokrije večji tržni delež. Podjetje ima zaposlenih 40 strokovnjakov, ki skrbijo za preko 50 naročnikov.

2019

Z novimi tehnologijami in zanesljivim delom prepričamo vedno večja podjetja, da nam zaupajo vedno bolj pomembne projekte. Agiledrop se širi in odprli smo novi pisarni v Celju in Novem mestu.

2020

Podjetje ima zdaj že 64 zaposlenih, delamo pa v štirih pisarnah po Sloveniji. Največji del zaposlenih predstavljajo razvijalci, a smo v zadnjem letu povečali tudi prodajni in marketing oddelek.