Zgodovina

Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2013. Do danes ima ekipa za seboj več kot 200 uspešnih projektov in zaposluje 70 razvijalcev in drugih strokovnjakov.

Za partnerje iz Evrope in Združenih držav Amerike razvijamo digitalne rešitve na platformi Drupal, ki je odprtokodni sistem za upravljanje vsebin (CMS). Obenem je tudi ogrodje za upravljanje vsebin (CMF), napisan v programskem jeziku PHP. Drupal uporablja že milijon spletnih strani širom sveta. Njegov razpon uporabe je od manjših osebnih strani do strani podjetij, korporacij in državnih institucij.

Agiledrop skupinska fotografija 2021

Zgodovina podjetja

2013

Agiledrop je bil ustanovljen 26. septembra 2013 kot digitalna agencija.

2014

Prepoznamo nove poslovne priložnosti v tujini ter začnemo zaposlovati nove sodelavce, predvsem za razvoj spletnih rešitev.

2015

Ekipa se vseli v večjo pisarno in najame 5 novih razvijalcev, da lahko poskrbi za nove naročnike.

2016

Ekipa sedaj šteje že 18 ljudi, postavijo se sistemi in procesi, ki zagotavljajo kakovost in zanesljivost storitev.

2017

Konec leta ima podjetje že 25 zaposlenih. Poleg razvijalcev se ekipi pridružijo tudi projektne vodje in skrbniki strank. 

2018

Podjetje dodaja nove storitve in tehnologije, da lahko pokrije večji tržni delež. Podjetje ima zaposlenih 40 strokovnjakov, ki skrbijo za preko 50 naročnikov.

2019

Z novimi tehnologijami in zanesljivim delom prepričamo vedno večja podjetja, da nam zaupajo vedno bolj pomembne projekte. Agiledrop se širi in odprli smo novi pisarni v Celju in Novem mestu.

2020

Zdaj delamo že v štirih pisarnah po Sloveniji. Največji del zaposlenih predstavljajo razvijalci, a smo v zadnjem letu povečali tudi prodajni in marketing oddelek. 

2021

Podjetje ima zdaj že 69 zaposlenih. Ohranjamo pisarne po Sloveniji, zaposlenim pa seveda omogočamo stalno delo od doma, v pisarni ali kombinacijo obojega. Nenehno širimo ekipo zaposlenih in naročnikov.