WebCamp: dogodek, ki ga spletni razvijalci ne smejo zamuditi

Ste se kdaj vprašali, koliko skodelic kave spijejo organizatorji med pripravami dogodkov? Ne? Nič hudega, tudi mi se nismo, dokler nas številka 256 ni dobesedno vrgla iz naših udobnih delovnih stolov na zadnjo plat. Toliko skodelic napitka iz zrn kakavovca so namreč spili prostovoljci WebCampa v prestolnici Slovenije. Upam, da smo jim pri AGILEDROP-u vsaj malo olajšali delo s pomočjo sponzorstva.

AGILEDROP kot sponzor dogodkov

AGILEDROP-ovci radi pomagamo in skrbimo za razvoj okolja, v katerega smo vpeti in od katerega smo nenazadnje tudi odvisni. Tako smo se s skupnimi močmi na enem izmed sestankov odločili, da ne bomo na dogodku le navzvoči, ampak da bomo tudi eni izmed pokroviteljev dogodka. Na uradni spletni strani WebCampa je v šali pisalo, da bomo s strani obiskovalcev za to prejeli “petke”. In res smo jih! Kako dober občutek!
Dogodek je bil sicer namenjen spletnim razvijalcem, postavljalcem internetnih strani, razvijalcem aplikacij in na splošno uporabnikom spleta. Ravno širina in razsežnosti dogodka pa so vplivali na večje število udeležencev in štejemo si v čast, da smo lahko tako obsežnemu številu obiskovalcev predstavili platformo Drupal. 

webcamp ljubljana 2017

Zakaj se je dobro udeležiti tovrstnih dogodkov

Samir, eden izmed najnovejših članov ekipe, pravi, da je pri takih dogodkih najpomembneje, da se spoznamo z novimi spletnimi tehnologijami in dobimo različne poglede na področju spletnega razvijanja. Njegov mentor Igor dodaja, da je pri našem delu zelo pomembno tudi druženje z drugimi spletnimi razvijalci, ki ne delajo z Drupalom, saj dobiš vpogled v načine, kako si oni olajšujejo delo in tako spoznaš nove tehnologije, ki jih pri svojem delu nisi uspel opaziti. 

Je pa na takih dogodkih vzdušje bolj sproščeno in teme pogovorov niso vezane samo na delo, kar nas povezuje in čeprav je bilo možno poslušati več kot 25 predavanj, smo za druženje izkoristili kar nekaj časa. Vsakemu izmed naših zaposlenih, ki želijo obiskati take konference, z veseljem plačamo karto in ga spodbujamo pri nadgrajevanju svojega znanja.

Konferenca kot priložnost za zaposlitev

Bistvo takih dogodkov pa je tudi mreženje, s katerim lažje pridobimo nove naročnike ali pa nove zaposlene. Kar nekaj oseb smo že zaposlili še predno so zaključili svoje šolanje, zato smo bili tudi na tokratnem dogodku še posebej pozorni na študente, ki so se udeležili konference. A izobrazba ni nekaj, čemur bi v našem podjetju posvečali pozornost, usmerjamo se raje v znanja in veščine, ki jih lahko že pokažete in na pripravljenost nadgradnje le-teh. Če gre za back-end spletnega razvijalca, je predpogoj znanje PHP-ja, če gre za front-end spletnega razvijalca pa znanje HTML-ja, CSS-ja in JavaScripta. Znanje Drupala je prednost, a nikakor ne predpogoj, saj naše razvijalce kaj hitro naučimo tehnik, potrebnih za drupaliranje. 

Bi rad postal del ekipe, razvijal spletne rešitve in skupaj z nami obiskoval Drupal dogodke? Ne oklevaj, prijavi se na enega izmed razpisov za delovno mesto: careers.agiledrop.com.