Agiledrop vlaga v globalni sklad za promocijo Drupala

Zakaj ne bi promovirali Drupala, ki je zlata vredna platforma tako za osnovne in enostavne spletne strani kot za kompleksne strani večjih organizacij in korporacij. Potrebno je poskrbeti, da bo čim več ljudi in podjetij izvedelo za Drupal, saj bo edino tako lahko ta platforma dosegla hitrejšo rast med uporabniki in naročniki.

Zato je Združenje Drupal na pobudo skupnosti organiziralo iniciativo “Promote Drupal”, ki bo skrbela za prepoznavnost Drupala. V ta namen so odprli sklad, iz katerega se bosta financirali tako marketinško udejstvovanje kot osebje, ki bo koordiniralo prostovoljno delo na tem področju. 

 

O skupnosti

Drupal ne bil danes to kar je brez trdega dela mnogih razvijalcev, ki namenjajo svoj čas (tudi svoj prosti čas) za razvoj sistema. Še pomembnejši so izdelki v ekosistemu modulov, ki rešujejo resnične poslovne probleme in omogočajo zmanjšanje stroškov pri razvoju kompleksnih rešitev. 

Žal pa skupnost ni namenila toliko poudarka marketingu. Marketing je ključnega pomena za obstoj in širitev uporabe Drupala. Iniciativa bo poskus skupnega marketinškega udejstvovanja in hkrati raziskava, kateri trženjski prijemi so najboljši za dosego ciljne skupine uporabnikov Drupala.

 

O Drupal Iniciativi

Drupal Iniciativa je organizirana na prostovoljni bazi, ki bo različnim kanalom, kot je na primer Drupal.org, pomagala pri oglaševalskih kampanjah in virih, potrebnih za oglaševanje Drupala in pri promocijskem materialu. 

Prvi koraki Drupal iniciative pa so že vidni - prenovili so naslovno stran Drupal.org, ki je sedaj še bolj pregledna. 

 

Agiledrop prispeval v sklad

V našem podjetju podpiramo Drupal kot odprtokodno skupnost in smo ponosni, da smo strokovnjaki v razvoju Drupal rešitev. S tem razlogom smo tudi mi prispevali v iniciativo “Promote Drupal” s finančnim vložkom. Za nas je to investicija v boljšo prepoznavnost platforme, ki našemu podjetju predstavlja večino posla. Agiledrop je uspešno rastel v zadnjih petih letih prav na podlagi dela na platformi Drupal.

Bolj natačno nas zanima promocija Drupala med digitalnimi agencijami, ki so naši naročniki. Skupnost že opravlja odlično delo s promocijo Drupal agencij na Drupal.org, sedaj pa bomo lahko naredili še več. Skupaj.

 

 

Pišite nam, če želite vedeti več o našem podjetju in o Drupalu. Vse, ki vas zanima delo z odprtokodnimi tehnologijami pa vabimo, da si pogledate naša prosta delovna mesta.