Je Drupal optimiziran za spletne iskalnike?

Objavil/a Ana
on 26 March 2018

Da bi dosegli najvišjo uvrstitev v iskalniku, mora biti spletna stran optimizirana za le-te. Google SERP (Search Engine Results Page - stran z rezultati iskanja) ima eno od najpomembnejših vlog rastočih podjetij s pomočjo spletne strani.

Drupal je zelo zmogljiv sistem, ki zagotavlja optimizacijo spletne strani s svojimi moduli. Omogoča nam nadzor nad vsemi elementi spletnih strani s pomočjo že nameščenih orodij za avtomatizacijo, ki ga postavlja na sam vrh CMS-jev, optimiziranih za iskalnike. Poglejmo nekaj primerov.

 

URL-ji optimizirani za iskalnike

Ker iskalniki iščejo ključne besede v URL-jih, so za vaše spletno mesto zelo pomembni. Optimizirani URL-ji so pravzaprav jedro Drupala. Ustvarite lahko posamezne URL-je za različno vsebino - tako imenovane vzdevke URL-jev. Tako so bili časi, ko je bil aktualen URL, kot je "spletnastran.com?p=novice&id=123", končani. Boljša različica tega URL-ja je "spletnastran.com/novice/clanek-naslov." Iskalniki imajo raje drugo različico, uporabniki spletnih strani pa prav tako. Z Drupalom lahko ročno nastavite URL-je, vendar če dodate modul Pathauto, bo vaše spletno mesto samodejno ustvarilo URL-je, ki se ujemajo z naslovom vsebine. Tako so vaši prijazni URL-ji, ki so optimizirani za iskalnike, ustvarjeni brez dodatnih naporov.

 

Visoko učinkovita taksonomija

Z vgrajenim sistemom taksonomije je kategorizacija z Drupalom zelo enostavna. S tako napredno taksonomijo lahko zlahka organizirate in označite vsebine z bogatimi ključnimi besedami. Kategorizacija je zelo pomemben element spletne strani optimizirane za iskalnike, taksonomija v Drupalu pa je prilagodljiva in enostavna za uporabo. 

 

SEO

 

Naslov strani

Če želite izboljšati optimizacijo svoje strani, ne pozabite na naslov strani. Naslov strani privabi pozornost iskalnika in se prikaže v rezultatih iskanja. Pomemben je tudi za bralca, ker ga privabi k branju ali povzame bistvo vsebine. Drupal nam ponuja modul naslova strani, ki samodejno ustvari naslove strani, ki so zanimivi za iskalnik. 

 

Meta oznake

Včasih so meta oznake veljale kot eden od načinov, kako pomagati vašim spletnim mestom, da se dvignejo na vrh rezultatov iskalnika. Čeprav temu ni več vedno tako, je še vedno koristno imeti meta oznake, ki so na voljo iskalnikom, da jih lahko uporabijo, če se tako odločijo. 

 

Več vrst vsebin in polje po meri

Drupal ima možnost oblikovanja strukture vsebine po meri. Zelo enostavno orodje se lahko uporabi brez pisanja dodatne kode. Z ustvarjanjem polja po meri glede na tip vsebine lahko urednikom spletnih mest omogočimo vstavljanje semantično pravilne vsebine. To je edinstvena značilnost enega najnaprednejših sistemov za upravljanje vsebin. S tem orodjem lahko vedno ustvarjate nove in nove predloge vsebin, saj lahko Drupal obravnava neomejeno količino vsebine, ki jo lahko prikažete na različne načine.

 

Uredite vse na spletnem mestu

Vsebino je treba redno posodabljati, če želite, da je spletno mesto optimizirano za iskalnike. Pri Drupalu je najboljša stvar, da se lahko kadarkoli vrnete na objavljeno vsebino, jo spremenite in dodate nove ključne besede, ki lahko povečajo uvrstitev med zadetke, saj Googlovi algoritmi za analizo vsebine razvrščajo spletne strani na podlagi sveže vsebine. Prav tako lahko enostavno odpravite vse napake, ki so nastale ob objavi vsebine.

 

 
Drupal je vsekakor prava izbira, v kolikor želite ustvarjati za iskalnike optimizirane spletne strani. Če bi se radi naučili uporabljati Drupal, se prijavite na naš tečaj, če pa menite, da ga že dovolj poznate, se prijavite na enega izmed naših prostih delovnih mest.