Kam na prakso? Ja, k nam.

Objavil/a Ana
on 5 January 2018

Študenti Fakultete za računalništvo in informatiko v tretjem letniku opravijo semester prakse. V večini si podjetje, kjer bi želeli prakso opravljati, poiščejo sami. Nas je v zvezi s prakso kontaktiral Matic, ki pa smo ga po opravljeni praksi tudi zaposlili. Kako je do nas pristopil in kaj je od prakse pri nas odnesel, smo vprašali kar njega.
 

Kaj si študiral?

Študiral sem na Fakulteti za računalništvo in informatiko. 

 

Kako si se lotil iskanja podjetja za prakso?

Za AGILEDROP sem izvedel preko prijatelja. Po pregledu spletne strani sem se odločil, da jim bom pisal, če mi omogočijo prakso. In ni mi žal. 

 

Kaj si želel od podjetja?

Da jim ne bi bil v breme, da bi se mi posvetili in mi res omogočili, da se česa novega naučim. Da podjetje dela z Drupalom, je bila zame prednost, ker nikoli prej še nisem delal z njim. Želel pa sem se tudi učiti na splošno na področju spletnega razvoja.

 

Zakaj si se odločil za AGILEDROP?

Odločil sem se, ker mi je bilo delo všeč in sem vedel, da se lahko naučim veliko novega, če bom seveda vztrajal in se učil. Drupal mi je predstavljal izziv.

 

Kako si pristopil k našemu podjetju?

Poslal sem e-mail, na katerega sem dobil odgovor, da sem vabljen na razgovor. Po opravljenem intervjuju sem kmalu pričel s prakso. 

 

Kaj si delal na praksi?

Takoj na začetku sem začel delati na UNESCO projektu. Začel sem kot Quality Assurance, torej s testiranjem aplikacij, kasneje pa sem delal tudi na kar nekaj ostalih projektih, QA in tudi že backend razvoj. 

 

Kaj ti je bilo na praksi všeč?

Všeč mi je bilo samo delo, zanimivi projekti, dobro sem se ujel s sodelavci, všeč pa mi je bil tudi sistem mentorstva, saj imaš vedno nekoga za pomoč in to je pri učenju najbolj pomembno.

 

Kaj si se naučil?

Naučil sem se zelo veliko o Drupalu, pa tudi frontend ter kar nekaj sistemske administracije. Poleg tega pa sem se naučil tudi dela za naročnike, kako potekajo projekti v velikih agencijah in izboljšal svojo angleščino, saj jo sedaj veliko več uporabljam.

 

Kako je prišlo do zaposlitve?

Vprašali so me, kako mi je tukaj, če sem zadovoljen z delom in da so mi pripravljeni ponuditi zaposlitev, če se seveda s tem strinjam. Potem se je vse skupaj  začelo premikati v to smer.

 

Si dokončal študij?

Ravno zaključujem, sem v fazi pisanja diplome.

 

Ali bi priporočal opravljanje prakse pri nas in zakaj? 

Zagotovo! Projekti so zanimivi, poleg tega pa imaš ob sebi odlične in izkušene mentorje.


O mentorstvu, ki ga je bil deležen tudi Matic, si lahko več preberete tukaj. Študenti Fakultete za računalništvo in informatiko nas imate možnost spoznati tudi kar na vaši fakulteti, v okviru WebCampa, pridite, tudi mi bi radi spoznali vas. Če imate za nas kakšno vprašanje, lahko z nami stopite v stik tukaj.