Kako skrbimo, da je Agiledrop res ekipa, kot se šika?

2022-family_picnic_team_1.jpg
Podjetje

Pri Agiledrop trdno verjamemo v to, da je za uspeh in dobro delovanje podjetja ključna ekipa, ki deluje usklajeno. Dober ekipni duh ni pomemben samo za odlično vzdušje v pisarni in na skupnih dogodkih, ampak se odraža pri vsakodnevnem delu, premagovanju manjših in večjih izzivov, s katerimi se srečujemo in seveda - pri doseganju skupnih ciljev, ki jih imamo v podjetju.

Enotna in povezana ekipa pa ni samoumevna in ne nastane sama od sebe. Kako se pri nas trudimo, da več kot 70 zaposlenih v 3 treh različnih pisarnah deluje kot ena ena ekipa?

Odprta in sproščena komunikacija

Transparentna komunikacija je temelj vseh medosebnih odnosov, zato jo pri nas uvrščamo visoko na lestvico prioritet, ključnih za dobro delovanje ekipe.

Čeprav se naša ekipa nahaja v različnih pisarnah, vsakodnevno komuniciramo preko Slacka in Google Meeta, tako da imaš sodelavca, ki ga potrebuješ, vedno ob sebi. Ob ponedeljkih imamo redne tedenske sestanke - weeklyje, na katerih se seznanimo s tekočimi novostmi, 1-krat mesečno pa imamo pa skupaj pregledamo delovanje podjetja v preteklem mesecu in se seznanimo s kratkoročnimi cilji.

Sestanek pri Agiledrop z drugimi pisarnami

Predvsem pa smo v komunikaciji sproščeni, ne glede na to, da ali gre za druženje na kavi v času kosila ali v pisarni. V ekipi smo vsi na “ti”, v kuhinji se družimo in pogovarjamo skupaj s šefi in smeha nikoli ne manjka.

Pride kdaj do konfliktov? Seveda! Ampak rešujemo jih mirno in konstruktivno - pri nas ne kričimo in ne iščemo dežurnih krivcev.

Cenimo mnenja in predloge

Odzivi zaposlenih nam veliko pomenijo, zato skrbni prisluhnemo vsakemu mnenju, ki ga dobimo, ne glede na to, na kaj se nanaša, bodisi o izboljšavi delovnih procesov, delovne opreme ali morda ideje za druženje v okviru dogodkov, ki jih organiziramo za zaposlene. Če se ne želiš izpostavljati, lahko predlog oddaš preko platforme, ki omogoča anonimno podajo mnenj. Vsa mnenja skrbno preučimo in kar je v okviru danih zmožnosti tudi uredimo.

Razvoj in učenje

V panogi, ki se nikoli ne neha razvijati, je sledenje novostim ključnega pomena in razvoj ekipe se vedno začne z razvojem posameznika. V ta namen organiziramo redna interna izobraževanja, deljenje novih znanj spodbujamo med sodelavci, na različne načine spodbujamo tudi izpopolnjevanje že obstoječega znanja.

AgileTalk - Jernej Mramor

Karierni in osebni razvoj tudi 2-krat letno preverjamo na pogovoru (performance review), ki ga imaš s tvojo vodjo razvoja. To je kar tudi odlična priložnost, da se odprto in sproščeno pogovoriš 1:1, daš in dobiš konstruktiven feedback, ki je odskočna deska, da vsi naredimo korak naprej.

Spodbujanje sodelovanja

Sodelovanje spodbujamo od prvega dneva, ko se pridružiš ekipi. Za začetek tako, da dobiš mentorja, ki te vodi skozi uvajalni projekt, a sodelovanje - in mentoriranje se tukaj ne konča, saj medsebojno pomoč neprestano spodbujamo. Ali tako, da stopiš do mize najbližjega sodelavca in ga vprašaš za nasvet, ali pomoč poiščeš na Slacku, kjer imamo kanal, namenjen prav medsebojni pomoči razvijalcev. 

Druženja izven delovnega okolja

Saj vemo, da brez tega seveda ne gre - najbolje se z ekipo (da, tudi z nadrejenimi!) spoznaš in sprostiš v manj formalnem okolju. Ob dobri hrani in pijači se najbolje povežeš, čeprav je nabor naših aktivnosti zelo raznolik - od skupnega smučanja do obiska gledališča, kartinga in še bi lahko naštevali! Najboljše pa je seveda takrat, ko si v službi za skupno mizo privoščimo zajtrk ali kosilo - skupaj kot ena ekipa, pa čeprav ločena v različnih pisarnah!

S takim vzdušjem in povezanostjo je zato premagovanje ovir in izzivov veliko lažje. In ne samo poslovnih - tudi če prideš kakšen dan v pisarno, ko nisi v najboljši volji, te ekipa okoli tebe hitro spravi v dobro voljo. In to je pravi rezultat timskega duha!