AgileKarma in izzivi za zdrav življenjski slog zaposlenih

AgileKarma in izzivi za zdrav življenjski slog zaposlenih image

Objavil/-a Lena v Podjetje

09. okt. 2023

Pri Agiledrop je vedno na prvem mestu dobra povezanost ekipe. Da res delamo in čutimo kot ena ekipa, poskrbi široka paleta različnih druženj, ki potekajo znotraj posamezne pisarne v Ljubljani, Mariboru ter Celju ali pa na širši ravni, ko se ob posebnih priložnostih in dogodkih dobimo vsi skupaj.

Vsakodnevno povezanost in druženje ohranjamo s pomočjo Slacka, na katerem potekajo pogovori, vezani na delo ter projekte, uporabljamo ga za hitro pomoč in nasvete; pri ekipi, ki šteje več kot 70 zaposlenih, se vedno najde nekdo, ki pozna rešitev za težavo in je pripravljen priskočiti na pomoč! In da ne bo pomote - precej dejavni smo tudi na #random kanalu, kjer si dnevno delimo šale, manj uradne teme in vse ostalo, kar bi si sicer povedali na kavi med odmorom.

AgileKarma točke ti lahko prinese kava, ki jo skuhaš za družbo ali pa spiješ v družbi.

In prav ta medsebojno pomoč, sodelovanje in proaktivnost je temelj dobre povezanosti vsakršne ekipe. Zato smo sčasoma prišli na idejo zabavne igre, kjer lahko sodelavcu, ki ti priskoči na pomoč, te nasmeji, ali kako drugače impresionira, naklonjenost izkažeš tako, da mu v znak spodbude in zahvale na Slacku podeliš ++. Bot to nato pretvori v točke, natančneje karma točke, ker vemo - dobro se z dobrim vrača!

Tako je nastal AgileKarma koncept, ki spodbuja dobra dela in udejstvovanje pri njih.

Sodelovanje in ne tekmovanje

Karma točke lahko podeliš za pomoč pri razvijalski rešitvi, prevzemu pošte, kuhanju kave ali preprosto zato, ker te nekdo nasmeje. Omejitev ni, saj je glavni namen tega, da smo v podeljevanje in prejemanje karma točk vključeni vsi, ne glede na pozicijo, ki jo imaš v podjetju, pisarno v kateri delaš, ali pa če si se morda odločil, da delaš na daljavo. Ker pri nas vemo, da tudi če delaš od doma, si nepogrešljivi del ekipe, morda aktivno pomagaš na #dev kanalu, ali pa na #random objavljaš najbolj zabavne meme.

Karma točke tudi nikakor niso tekmovanje, saj spodbujajo sodelovanje; ne iščemo zmagovalcev in poražencev, ampak se skupaj trudimo, da smo čim bolj proaktivni na področjih, ki jih najbolje obvladamo. No, občasno smo simbolično malo razvajali tiste, ki so najbolj izstopali, ampak naj se sliši še tako klišejsko, pri nas gotovo drži - da je najbolj važno sodelovati!

Z AgileKarmo do bolj zdravega življenjskega sloga

Letos smo AgileKarmo ponesli na naslednjo stopničko, saj želimo z njo spodbujati zdrav življenjski slog zaposlenih. Zastavili smo različne (športne) izzive, ki ti, ko jih osvojiš, prinesejo dodatne karma točke - in seveda - zdrav duh v zdravem telesu, kar je tudi glavni namen! Izzivi, ki ti prinesejo dodatne karma točke, so lahko vezani na dogodke, ki jih organiziramo kot podjetje, ali pa hribolazenje in kolesarjenje, ki ga izvajaš, ko ti paše in s komer ti paše :)

Mark se je podal na sv. Primož nad Kamnikom ...

Tudi tukaj ne bomo tekmovali, ampak predvsem skrbeli za zadostno mero gibanja in zdrav življenjski slog. Poleg tega je dejstvo, da ima pri tako številčni ekipi vsak svoj tempo in preference; nekdo se na vrhu hriba počuti kot doma, spet drugi pa jo raje mahne na ležeren sprehod - po ravnem.

Domen pa je tako nabiral gobe v bližnjem gozdu.

In kaj bomo potem s pridobljenimi karma točkami? Vsi jih bomo občasno lahko zamenjali za simbolične nagrade, ki nas bodo spodbujale k bolj zdravemu življenjskemu slogu, tako v službi kot doma.