Hibridno delo pri Agiledrop

Hibridno delo pri Agiledrop
Podjetje

Delo v pisarni, kjer imaš možnost kombinacije z delom od doma - ali obratno - delo od doma, ki ga lahko kombiniraš z delom v pisarni, je v sodobnem času postalo že skoraj da normalna oblika dela v veliki večini tehnoloških podjetij. Pri Agiledrop nismo nobena izjema, saj zaposlenim nudimo tako klasično obliko dela - v pisarni, delo na daljavo ali hibridno obliko dela, torej kombinacijo dela iz pisarne in na daljavo.

Hibridna oblika dela  mnogim prinaša številne prednosti: od večje fleksibilnosti pri deluin organizaciji časa, boljšo produktivnost in nenazadnje boljše ravnovesje med delom in prostim časom, ki je tudi ena izmed temeljnih vrednot dela pri Agiledrop. Razlogov, ki govorijo v prid hibridni obliki dela, je toliko, kolikor je posameznikov in njihovih preferenc. 

Kako v praksi zgleda hibridna oblika dela?

Če primarno delaš v pisarni, imaš na voljo določeno število dni (10), ki jih lahko izkoristiš za delo od doma, seveda pa vedno pridemo nasproti, če in ko potrebuješ kakšen dan ali dva več. Življenje je nepredvidljivo in marsikaj se lahko zgodi, vse to razumemo in vedno poskušamo najti optimalen kompromis.

Glavna razvojna pisarna v Ljubljani

Če primarno delaš na daljavo (torej od doma), pa imamo v tvoji matični pisarni vedno na voljo mizo zate. Agiledrop ima namreč 3 pisarne - v Ljubljani, Mariboru in Celju. Če recimo živiš Kamniku in delaš od doma ali hibridno, je tvoja matična pisarna načeloma v Ljubljani, ker je ta najbližja. Posledično te tudi štejemo med ljubljansko ekipo, v ljubljansko pisarno in udeležiš se dogodkov (če ti ustrezajo), ki so vezani na ljubljansko pisarno. Če pa imaš kateri dan po slučaju opravke v Celju ali Mariboru, lahko tisti dan tudi delaš v pisarni, ki ti ustreza. Ob tem se še družiš s sodelavci, ki jih sicer vidiš bolj poredko. Win-win situacija!

Tudi vsi dogodki, ki jih organiziramo, so prilagojeni hibridni obliki dela. Ne, zajtrkov ne postrežemo v domači pisarni, ampak so vedno napovedani pravi čas, da si lahko vsak zaposleni (ne glede na način dela) prilagodi prihod v pisarno tisti dan, če mu je dogodek zanimiv. Poleg skupnih zajtrkov imamo tudi skupna kosila in različne aktivnosti po službi, ki so vedno planirane tako, da se vključujoče za vse.

Zajtrk v ljubljanski pisarni

Kajti ne glede na obliko dela in razkropljene pisarne po vsej Sloveniji smo v svojem bistvu en kolektiv, ena ekipa. Sistem sestankov na daljavo obvladamo že zaradi narave našega dela, saj primarno delamo z naročniki po vsem svetu in so sestanki preko video klicev del našega DNK-ja in kulture podjetja. Enako velja za naše interno tedensko in mesečno srečanje; vedno poteka on-line, saj že apriori združujemo 3 različne lokacije pisarn. Če si tisti dan v pisarni, se usedeš za skupno mizo v konferečni sobi, če pa delaš na daljavo, se sestanku pridružiš on-line. Ne glede na obliko oz. način dela, nihče ni izključen!

Videocall v ljubljanski pisarni

Razlogi za delo in občasno delo v pisarni so različni, največkrat pa je dodana vrednost delu v pisarni druženje s sodelavci v živo in posebni dogodki, ki so organizirani v pisarni; skupnemu kosilu težko rečeš ne! In seveda - ročni nogomet, vsaka naša pisarna v Ljubljani, Mariboru in Celju ima svojo mizo in ekipo. Zaenkrat še nismo odkrili ustrezne spletne alternative :)