Intervju z Igorjem, našim vodjem razvoja

Pogovarjali smo se z Igorjem, našim vodjem razvoja. Uživajte v intervjuju. 

 

Kdaj si začel delati pri AGILEDROP-u in kakšne so bile tvoje začetne odgovornosti?

Septembra 2015 sem začel delati pri AGILEDROP-u kot junior razvijalec. Sprva sem delal predvsem kot front-end razvijalec z nekaterimi majhnimi razvojnimi nalogami, tako da sem se bolje seznanil z Drupalom (pred tem z Drupalom še nisem delal). Po nekaj tednih sem dobil več in več backend nalog in kmalu sem postal Drupal backend razvijalec. Sprva sem se z Drupalom spoznaval in poskušal čim hitreje izboljšati svoje razvijalske sposobnosti, da bi lahko začel samostojno delati na projektih. Delal sem z naročniki po vsem svetu, moja naloga pa je bila, da so njihovi projekti prišli do realizacije.

 

Kakšne so vaše odgovornosti kot vodja razvoja?

Predvsem pomagam oziroma mentoriram junior razvijalce, vendar pa se name lahko obrnejo tudi bolj izkušeni čani ekipe. Imamo uvajalni projekt, skozi katerega gre vsak razvijalec. Ena od mojih delovnih nalog je tudi posodobljati in razširiti ta uvajalni projekt, tako da imajo junior razvijalci po tem, ko ga dokončajo, čim več znanja Drupala.

 

Igor

 

Kakšne so tvoje dnevne naloge?

Trenutno so moje dnevne naloge preveriti, kako poteka uvajalni projekt, s katerim delam z junior razvijalci. Nato jim napišem nove naloge, preizkusim in pregledam njihovo prejšnje delo itd.Skozi ves dan sem vedno na voljo za vprašanja vseh razvijalcev, ki potrebujejo mojo pomoč.
Če kateri od razvijalcev trenutno ne dela za naročnika, Boštjan ali jaz pripraviva nekaj nalog, tako da nikoli niso brez dela. Na ta način se naučijo novih stvari in izboljšujejo svoje razvojne sposobnosti.

 

Kako izgleda tvoj tipičen delovni teden?

Enako kot dan, samo da je 5x daljši :).

Ok, enkrat na teden se srečamo z vsemi vodjami razvoja in se pogovorimo o tem, kako gre našim razvijalcem na njihovih projektih, če imajo kakršnekoli težave, potrebujejo kakršnokoli pomoč itd.

 

Igor

 

S kom delaš?

Delam predvsem z junior razvijalci in razvijalci, ki niso popolnoma samostojni in potrebujejo mojo pomoč. Tudi z Boštjanom tesno sodelujem. Vedno se trudimo še izboljšati naš uvajalni projekt, razpravljamo in načrtujemo, kako novega razvijalca v čim krajšem času naučiti čim več Drupala itd.

 

Kaj je tisto, kar počneš, da dodaš vrednost našim storitvam?

S svojim strokovnim znanjem Drupala pomagam vsem, ki imajo težave z nalogami, ki jih ne morejo rešiti. Pomagam jim doseči vse cilje, ki jih od njih pričakujejo naši naročniki.

 

Kdo si zunaj podjetja?

Smatram se za športnika. Rad grem na fitnes, igram nogomet, tenis, pozimi smučam itd.

 


Če imate še kakšna vprašanja za Igorja, nam ga posredujte tukaj, z veseljem vam bo odgovoril.