Kako varnostno kopirati Drupal 8 stran

Kako varnostno kopirati Drupal 8 stran  image

Objavil/-a Ana

12. nov. 2018

Ko gre za programiranje, vedno obstaja možnost, da gre nekaj narobe. Seveda imamo na voljo veliko orodij, da se ta možnost izniči, ali vsaj zmanjša. Vendar, če nič drugega ne deluje, potem je obnovitev iz varnostne kopije najboljša možna rešitev. To pomeni, da je redno varnostno kopiranje pomemben korak pri zagotavljanju hrambe vaših podatkov.

Drupal v zvezi s tem ni drugačen. Poleg tega, da se z izdelavo varnostne kopije izognete izgubi podatkov, je lahko zelo koristna tudi kot povračilni ukrep, če na spletnem mestu preizkušate nekaj novega. V Drupalu se namreč veliko razvoja dogaja s konfiguracijo, ki se shranjuje v bazi. Ker baze ne damo v kodo (razen, če jo izvozimo v Drupal konfiguracijo), je včasih edini način, da pridemo nazaj do delujočega spletnega mesta, uvoz delujočih baz podatkov.

Trenutno sta na voljo dve enostavni metodi za varnostno kopiranje vašega Drupal 8 spletnega mesta. Ena vključuje uporabo vmesnika ukazne vrstice, medtem ko je drugo mogoče doseči z Drupalovim GUI-jem. V tej objavi si bomo pogledali obe metodi.

S pomočjo “Backup and Migrate Module-a”

Drupalov namenski modul, ki olajša varnostno kopiranje vaše spletne strani, se imenuje “Backup and Migrate Module”.

Omogoča varnostno kopiranje podatkovnih zbirk, datotek, kod itd. Na voljo imate več načinov odlaganja baze podatkov, bodisi v prenosu datoteke ali shranjevanju na samstrežnik. Obstajajo tudi možnosti za varnostno kopiranje datotek, podatkovnih baz, kod itd. v zip datoteki kot eno ali vsako posebej.

Medtem ko modul odlično pokriva temeljne varnostne funkcije, omogoča tudi napredne funkcije, kot so avtomatske varnostne kopije. To je zelo priporočljiva metoda za začetnike, da zelo enostavno naredijo varnostne kopije svoje strani Drupal.

S pomočjo CLI

Ta metoda vključuje uporabo vmesnika ukazne vrstice in je nekoliko bolj tehnično zahtevna kot prva metoda. Pri uporabi je bolj temeljita in je zato manj verjetno, da pride do napak. Medtem ko so koraki precej podobni načinu GUI, je izjemno enostaven za izvajanje tudi tistim, ki niso preveč seznanjeni s CLI ukazi. Pravzaprav je za varnostno kopiranje mape spletne strani in baze podatkov potreben samo en ukaz.

Če želite varnostno kopirati mapo vašega spletnega mesta, brez narekovajev vnesite naslednji ukaz:"cp -rp / path / do / drupal_site / path / do / backup_dir", kjer je "drupal_site" mapa vašega spletnega mesta in "backup_dir" imenik, kamor jo želite kopirati.

Podobno kot pri varnostnem kopiranju baze podatkov, uporabite naslednji ukaz, znova brez narekovajev: "mysqldump -u USERNAME - p'PASSWORD" DATABASENAME> /path/to/backup_dir/database-backup.sql ", kjer je "DATABASENAME" ime baze podatkov na vašem spletnem mestu.Opomba: ukaz mysqldump se uporablja za odlaganje ali kopiranje baze podatkov na določeno lokacijo.

Uporabite lahko Drupal CLI, to je Drush za izdelavo varnostne kopije vaše baze podatkov. Za to se uporablja naslednji ukaz:"drush sql-dump> /path/to/backup_dir/database-backup.sql"

Zaključek

To je to! Izvedeli ste, kako ustvarite varnostno kopijo spletnega mesta Drupal. To je dobra strategija za ustvarjanje periodičnih varnostnih kopij vašega spletnega mesta, da ste pripravljeni na morebitne nesreče, ki bi se lahko pojavile pri vašem spletnem mestu. Ne samo da vam pomaga, da se izognete izgubi podatkov, ampak pomaga prihraniti tudi čas v primeru, da gre karkoli narobe.

Bi radi postali Drupal strokovnjak? V našem podjetju imamo zelo dobro organizirano mentorstvo, zato ne oklevajte in se prijavite na prosta delovna mesta ter si pri nas zgradite kariero.