Stres? Ne, hvala!

Največji sovražnik današnjega časa je stres. Ta ni vedno nezaželjen, lahko je tudi pozitiven, na primer pred nastopom, kot je naš Agile talk, kjer lahko člani naše ekipe nastopimo pred ostalimi člani, če seveda želimo in za to smo finančno nagrajeni - tovrstni stres nam pomaga, da se odrežemo kar najbolje. A če je stresa preveč, če je na vsakem koraku in so ti pritiski previsoki, nam lahko škodi - tako psihično kot fizično. Tega se v AGILEDROP-u zavedamo, zato skrbimo za to, da je naše delovno okolje kar se da nestresno.
 

 

Odnosi

Začne se že pri samih odnosih v podjetju - spoštovanje je na prvem mestu. Pomembno je, da se poslušamo, si pustimo do besede in se drug do drugega lepo obnašamo. Četudi pride do konfliktov, povzdigovanje glasu pri nas ni opcija. Menimo, da se da vse rešiti na miren način in s skupnimi močmi. 

To se zrcali tudi v vsakodnevnih odnosih. Med seboj si pomagamo in vsak je spodbujen k temu, da vpraša ostale člane ekipe karkoli ga zanima - neumnih vprašanj ni. Le z vprašanji smo lahko vedno boljši.

 

pisarna

 

Odločitve

V primerih, ki so sicer redki, da pride do potrebe po nadurnem delu, se člani ekipe lahko odločimo, ali bomo podaljšali svoj delovni dan in oddelali kakšno naduro ali ne - nikoli nismo postavljeni pred dejstva, da to moramo storiti, a za vsako prejmemo pošteno plačilo.

Prav tako imamo možnost dela od doma - ne glede na razlog. V kolikor imamo med delovnim časom zdravnika, za katerega smo kar dolgo čakali, da bi prišli na vrsto, ponavadi razmišljamo, ali bi vzeli dopust ali prestavili zdravnika in tvegali, da bodo spet pretekli meseci, predno pridemo spet na vrsto. Pri nas ni skrbi s tem, preprosto ostanemo doma in v času predgleda prenehamo z delom in zamujeno nadoknadimo kasneje - dopust pa prihranimo za prijetnejša opravila. 

Tudi delavnik je pri nas poljuben - izberemo si ga na podlagi svojega življenjskega stila. Lahko med prvimi srkamo kavo v službi, če pa radi dlje spimo, se ekipi pridružimo malo kasneje. Podjetje podpira ravnovesje med zasebnim in poklicnim življenjem, zato nas spodbujajo, da iz službe ne hodimo pozno.
 

 

Naloge

Projekti zavzamejo 7 ur našega časa dnevno, pol ure si vzamemo za malico, dodatne pol ure pa imamo za preklaplanje med nalogami in hiter oddih - tako da se nam nikamor ne mudi in obremenjenosti s hitenjem ni. Poskrbljeno pa je tudi, da so naše naloge natančno opredeljene. 

 

Najlepše je, ko greš na dopust in lahko službo pustiš - v službi.

- Uroš

 

Naš glas

Podjetje zanima naše mnenje, počutje članov ekipe in odprto sprejema predloge, kako lahko delovno mesto naredijo za nas še boljše, zato vsako leto opravimo tako imenovane letne razgovore, ko imamo možnost naše mnenje izraziti na samem svojemu nadrejenemu. Te predloge potem obravnavajo direktorji na sestanku in pretehtajo možnost njihove realizacije. 

 

druženje

 

Druženje

Kar še pripomore k nestresnemu okolju, so definitivno naša druženja. Vsako leto se odpravimo na sproščujoč dvodnevni teambuilding in vsaj enkrat na evropsko Drupal konferenco. Redno se športno udejstvujemo, prirejamo pa tudi skupna eksotična kosila.

Med letom poskrbimo za majhne pozornosti na delovnem mestu - od sladkih dobrot iz slaščičarne, do rožic za naše dame. Vsi ti dogodki pripomorejo k spročenemo vzušju v našem podjetju, zaradi česar v službo hodimo še rajši. 

 

 

V kolikor te zanima delo pri nas, si prosta delovna mesta oglej TUKAJ in se brž prijavi.