Uspešna zgodba z Drupal tečaja

V Agiledropu organiziramo brezplačne tečaje Drupala, na katere se lahko prijavijo vsi, ki imajo vsaj malo predznanja iz spletnega razvoja. Naš cilj je, da tečajniki dobijo vpogled v delo z Drupalom in razširijo svoja znanja. V nadaljevanju razkrivamo zgodbo o uspehu z našega prvega tečaja, kajti eno izmed udeleženk tečaja, smo po zaključku tečaja tudi zaposlili. Preberite si njen intervju. 

 

Kje si izvedela za tečaj?

Za tečaj sem izvedela po tem, ko sem se prijavila na razpisano delovno mesto pri AGILEDROP-u. Vedela sem, da imam bolj malo izkušenj, a sem se vseeno prijavila, ker sem si želela delati za podjetje, kot je to. Oni so me povabili na tečaj, da pridobim nekaj izkušenj. Tečaja sem se z veseljem udeležila, ker sem videla priložnost, da se naučim kaj novega.

Kaj si se naučila?

Naučila sem se predvsem kako izgleda in deluje Drupal, kako so zadeve sestavljene skupaj in kaj vse zmore - za razliko od WordPress-a, na katerem sem delala prej. Spoznavali smo strukturo Drupala. Spoznali smo tipe vsebin, različne module, teme ...

Kakšno predznanje si imela?

Nekaj predznanja sem vendarle imela, a ne z Drupalom. Naredila sem že nekaj spletnih strani - za društvo na faksu, ipd. Prav tako sem pretekle pol leta pomagala nekemu podjetju pri prenovi spletne strani, kjer sem se res veliko naučila. Spletna stran je bila postavljena v WordPressu, delala pa sem tudi z nekim modulom, ki je omogočal podobne funkcionalnosti, kot jih omogoča Drupal.

drupal tečaj

Kaj svetuješ tistim, ki se bodo še udeležili tečaja?

Ker je ta tečaj le prvi korak spoznavanja z Drupalom, naj jih ne bo strah raziskovati še naprej. In da mogoče ni vse tako grozno, kot se mogoče zdi po prvem srečanju, ko dobiš veliko novih informacij in se ti zdi, da presega tvoje zmožnosti, ampak se naučiš, samo vztrajati moraš in vložiti nekaj dela tudi sam doma. 

Koliko ti je tečaj pomagal, ko si pričela delati pri AGILEDROP-u?

Glede na to, da Drupala prej nisem poznala, precej. Na tečaju smo delali na nekem projektu in tako vse skupaj spoznavali, hkrati pa si lahko ob delu od mentorjev dobil odgovore na kakršnakoli vprašanja. To, da si imel možnost vprašati, kar te je zanimalo, je precej pomagalo. 

Kako bi se počutila, če ne bi dobila službe, bi ti znanja s tečaja vseeno koristila?

Znanja s tečaja bi mi po mojem mnenju koristila, sploh če bi se kdaj odločila za še podrobneje spoznavanje z Drupalom. Vsekakor je v meni vzbudil precej radovednosti, kaj vse še ponuja.

 

Si želiš tudi ti postati član naše uspešne ekipe in se naučiti razvijati v platformi Drupal? Ne oklevaj, prijavi se na enega izmed razpisov na delovno mesto ali na tečaj razvijanja v platformi Drupal.