Vse najboljše, Agiledrop

cake 5 years
Podjetje

Danes Agiledrop praznuje natanko 5 let, zato je v podjetju danes praznično vzdušje. Sladkamo se s torto, smo pa tudi igrivo razpoloženi, saj smo organizirali prvenstvo v Mariu Kartu na Play Stationu. 

Za vas pa smo pogledali v preteklost, kako je naše podjetje nastajalo in skozi leta postajalo vedno večje in močnejše. 

Vse se je začelo leta 2008, ko je Iztok prvič za svoj stranski projekt uporabil Drupal. Bila je ljubezen na prvo kodo in začne se ukvarjati le z Drupalom kot samostojni podjetnik. Leta 2010 se udeleži  svojega prvega DrupalCon-a. Rezultat konference so nova partnerstva in naročniki z različnih delov sveta. 

Funding team

Med tem časom, leta 2009, je Marko ustanovil podjetje, ki se je ukvarjalo s pretvorbo PSD v HTML, delal pa je predvsem za digitalne agencije.  

Leta 2011 Iztok in Marko združita moči na skupnih projektih, kjer Marko pokriva front-end, Iztok pa back-end. Agiledrop tako leta 2012 postane znamka, pod katero delujeta s še nekaj razvijalskimi kolegi. Podjetje AGILEDROP d.o.o. je bilo uradno ustanovljeno 26. 9. 2013. 

Do leta 2014 je podjetje štelo že 6 polno zaposlenih razvijalcev. Tu se ustanoviteljema kot partner pridruži Boštjan, saj kot pravijo so za dober start-up potrebni trije tipi podjetnika: Hipster, Hacker in Hustler. Kot so skozi skupno sodelovanje ugotovili, Iztok blesti v komunikaciji z naročniki, Marko v finančnih, administrativnih in operativnih poslih, Boštjan pa na tehničnem področju. Ker vsak od njih pokriva enega od teh pomembnih področij, so s skupno vizijo ustvariti podjetje, v kakršnem so si sami želeli delati, začeli sodelovati kot triperesna deteljica. 

Na začetku so vsi delali vse, saj vloge niso bile jasno določene v podjetju, tako kot so danes. Počasi pa je začel naloge vodenja podjetja prevzemati Marko, Iztok je vedno bolj prevzemal prodajo in komunikacijo s strankami, Boštjan pa se je osredotočal na projekte in izpeljavo njih. Tako so se po približno dveh letih odločili, da si bodo te vloge tudi formalno razdelili in nastala je struktura vodstva podjetja, kakršna ostaja še danes. Marko je direktor, Iztok je komercialni direktor in Boštjan je direktor razvoja.

Prišlo pa je tudi do sprememb v poslovnem modelu. Sprva je AGILEDROP nudil celostni razvoj spletnih strani in vodil projekte od začetka pa vse do njihovega zaključka. Kmalu pa so spoznali, da najbolje obvladajo Drupal kodiranje, kar jih je prepričalo, da se osredotočajo zgolj na to fazo v razvoju spletnih mest in rešitev. Odločitev se je izkazala za pravilno, saj je poslovni model povečal njihovo konkurenčno prednost na trgu. Kot pravijo, je bolje delati eno stvar odlično, kot pa več njih dobro. 

Povpraševanje po storitvah AGILEDROP-a je iz leta v leto rastlo in z njim tudi ekipa. Leta 2015 je bilo v ekipi že 12 oseb, kaj hitro jih je bilo 18. Sčasoma so se razvijalcem v pisarni priključili še skrbnik strank, vodja kadrovske službe in vodja pisarne. Danes v naši ekipi preštejete 33 oseb. 

Team MB
Team Lj

S ponosom zremo v preteklost in se hkrati veselimo prihodnosti.