5 razlogov, zakaj je Drupal tako priljubljen

Drupal je postal eden izmed najbolj priljubljenih CMS-jev po vsem svetu. Ker je napisan v PHP-ju, zelo priljubljenem spletnem programskem jeziku, je privlačen tudi za razvijalce. Ima skoraj štirideset tisoč modulov in več kot dva tisoč različnih tem, zato ni čudno, da razvijalci in oblikovalci radi delajo z njim. Primeren je za vse vrste spletnih strani, od tistih naprednih in težjih portalov za skupnosti do lažjih, enostavnejših osebnih spletnih strani. Najpomembnejše pa je, da je odličen za napredna in kompleksna spletna mesta.


Kakšne so še druge prednosti, ki jih prepoznavamo?

 

Odprtokodnost.

To pomeni, da lahko kdor koli prenese, uporablja, dela z Drupalom in ga deli z drugimi. Temelji na načelih, kot so sodelovanje, povezovanje in inovacije. Ker so jedro programske opreme, moduli in veliko število tem brezplačnih, se lahko stroški razvoja spletnih strani znatno zmanjšajo.

 

Optimizacija.

SEO (search engine optimisation) je številka ena, ko gre za spletne marketinške strategije. Da bi dosegli odlično spletno mesto s ključnimi besedami, ki jih ljudje iščejo, da bi odkrili izdelke na spletu, ima Drupal odlično prilagodljivost vsebine tako, da jo iskalnik razume. In še ena stvar, ki jo vidimo kot zelo pomembno je, da je Drupal sposoben dati vzdevke stranem, zato so časi, ko je bil URL kot "SEO.com/neprijazen/123#4" končani, boljša različica je "SEO.com/prijazna/navodila ". Iskalniki imajo raje drugo različico, bralci pa tudi.

 

Prilagodljivost.

Vedno večja razširjenost mobilnih naprav odpira vrata za novo tržno platformo za podjetja. Uporabniki mobilnih naprav si lahko Drupal spletno mesto ogledajo enako kot uporabniki namiznih računalnikov. Ta dodatna funkcija je velika prednost za podjetja, saj jim omogoča, da porabijo manj časa in denarja za optimiziranje mobilnih strani, promet pa se samodejno poveča, saj se število strank, ki raje uporabljajo pametne telefone povečuje vsak dan.

 

drupal con vienna

 

Aktivna skupnost.

Drupal ima zelo aktivno skupnost, ki sodeluje pri vseh vidikih razvijanja Drupala in je odgovorna, da Drupal ostaja ena izmed najbolj uspešni programskih oprem na trgu. Je ena največjih odprtokodnih skupnosti, kjer se vsi podpiramo med seboj in delamo vse, da bi Drupal vedno kar najboljši.

 

Varnost.

Ker je Drupal odprtokodni sistem, se pojavljajo vprašanja, ali je varen. V zaprtem sistemu, ki je licenciran, je koda zaprta za oči javnosti, zato je nemogoče ugotoviti, koliko napak nas čaka v tem sistemu. Drupal je kot odprtokodni sistem odprt za vse, zato se hrošči najdejo hitreje in učinkovitejše, zato varnost ne bi smela biti razlog, da ne bi izbrali Drupala za ustvarjanje spletnih strani z njim.

 

Drupal ima veliko več koristi, a izbrali smo 5 najpomembnejših med njimi. Ne moremo se izogniti resnici, da Drupal postaja vse močnejši vsak dan. Glede na to, koliko ljudi sodeluje pri razvoju platforme, nismo presenečeni, da je temu tako. Če imate še kakšna vprašanja o Drupalu, nas kontaktirajte, z veseljem bomo odgovorili na njih.