Agiledrop v letu 2021

2021 Agiledrop teambuilding team photo
Podjetje

Čeprav je bilo tudi leto 2021 močno zaznamovano z izzivi, ki jih je prinesel novi koronavirus, smo zastavljene cilje dosegli ter jih v nekaterih segmentih tudi presegli. Brez tako zagnane prodajne ekipe, projektnih vodij in seveda razvijalcev, ki predstavljajo srce našega podjetja, nam to gotovo ne bi uspelo. Še enkrat smo dokazali, da se z lahkoto prilagodimo spremembam in da lahko tudi iz manj prijetnih situacij potegnemo samo najboljše.

Navkljub omejitvam, ki še vedno vladajo pri nas in po svetu, smo obiskali kar nekaj pomembnih virtualnih dogodkov in sponzorirali pomembne tehnološke konference (DrupalCon North America, DrupalCon Europe, Acquia Engage… ). Čeprav imamo vsi radi - in že zelo pogrešamo - omejitve brez druženja, smo skladno z epidemiološkimi ukrepi uspeli izpeljati kar nekaj internih in eksternih dogodkov, ki so pomembni tako za zaposlene kot za širšo tehnološko skupnost v Sloveniji.

Ekipa, ki neprestano raste

Leto 2021 smo zaključili s 75 zaposlenimi, ki se jim bodo že kmalu pridružili novi razvijalci, saj zaradi velikega obsega dela neprestano iščemo okrepitve. Čedalje večja ekipa razvijalcev  seveda nujno potrebuje tudi več vodij razvoja in mentorjev, zato smo v preteklem letu okrepili ekipo na tem področju. Poleg tega spodbujamo medsebojno pomoč, saj se zavedamo, da lahko postaneš še boljši razvijalec, če se učiš od tistih, ki imajo za sabo več izkušenj.

2021 Agiledrop teambuilding team photo

A ker ne želimo so rasti samo po številu zaposlenih, stremimo tudi k temu, da naši zaposleni rastejo z nami. Eden izmed načinov, kako to dosegamo, so redna interna izobraževanja - AgileTalki, ki smo jih v preteklem letu nadgradili z AgileWorkshopi. Gre za delavnice, sestavljene iz hitrega in bolj teoretičnega AgileTalka ter praktične popoldanske delavnice, kjer so se udeleženci s pomočjo mentorja lahko natančneje spoznali s specifično tematiko (VueJS, Debugging PHP and Drupal).

Delo: v pisarni, od doma in hibridno

V preteklem letu je približno polovica zaposlenih ugotovila, da delo raje in bolje opravlja iz udobja domače pisarne, zato smo še toliko bolj izpopolnili vse procese za hibridno obliko dela. Pri tem seveda ne želimo, da bi se kdorkoli počutil zapostavljenega in naš moto ostaja, da ne glede na to, kje delaš - doma ali v pisarni - vedno si del Agiledrop ekipe!

Delo od doma je seveda lahko stalna praksa tudi pri vseh, ki se nam pridružijo na novo, je pa veliko odvisno tudi od izkušenj in samostojnosti pri delu. Začetniki se bolje znajdejo v eni izmed naših pisarn, ki se nahaja v Ljubljani, Mariboru (kmalu v novi podobi in na novi lokaciji), Celju in Novem mestu. In da ne bo pomote - četudi se odločiš za delo v pisarni, lahko še vedno občasno delaš od doma.

Gradimo skupnost!

Pri Agiledrop se vedno trudimo, da skupnosti povrnemo nazaj delček tega, kar skupnost ustvari; nenazadnje odprtokodnih tehnologij ne bi bilo brez zaledja zagnane skupnosti. 

Drupal tečaj, Ljubljana, maj 2021

Septembra smo gostili PHP meetup, tekom leta pa smo izpeljali dva brezplačna Drupal tečaja v naši organizaciji ter enega v sodelovanju z društvom EESTEC. Verjamemo, da smo nad spletnimi tehnologijami in Drupalom navdušili kar nekaj nadebudnih bodočih razvijalcev. Upamo, da smo jim z brezplačnimi izobraževanji vsaj deloma olajšali pot v svet profesionalnega spletnega razvoja.

Hibridna druženja

Agiledrop stavi na ekipni duh in druženja so visoko na lestvici naših prioritet in dobrega počutja. Če ne gre drugače, smo zadovoljni tudi z on-line druženjem. Tako smo letošnji spomladanski teambuilding izpeljali kar na spletu, kjer smo degustirali odlična piva.

Ko je bilo vreme naklonjeno druženju na prostem, smo si junijsko soboto popestrili z družinskim piknikom, septembra pa smo 2 dni uživali v čudoviti Osilnici.

Collage of Agiledrop activities in 2021

Božična zabava je spet minila v hibridni obliki, zdaj pa ponovno nestrpno pričakujemo toplejše dneve, ki bodo naklonjeni druženju na prostem. 

Druženja so brez dvoma najboljši način, da se s sodelavci in vodstvom spoznaš na neformalen način, zato so načrti za prihajajoče leto še bolj ambiciozni. Poleg AgileFooda in AgileSporta, torej skupnih kosil in športnih udejstvovanj, ki so zdaj postala že tradicionalna, bomo interne dogodke razširili na različne aktivnosti, ki se zdaj imenujejo AgileOff Events. Prvi tovrstni dogodek v 2022 bo obisk gledališča.. 

Kaj vse nam bo prineslo to leto? Naši cilji so so visoko zastavljeni, na agilno prilagajanje spremmbam smo že navajeni. Nekaj pa ostaja nesporno dejestvo - naša ekipa bo rasla. Se nam pridružiš?