Doma je lepo. V pisarni tudi!

Vrnitev v celjsko pisarno
Podjetje

Ko so na začetku marca razglasili epidemijo in delo od doma ni bilo več samo možnost, ampak praktično nuja, smo v pisarni hitro spakirali dodatne monitorje ter ostalo opremo in se na hitro pozdravili, misleč da se ponovno vidimo čez dobra 2 ali 3 tedne.

No, zavleklo se je na dobrih 9 tednov, v katerih smo kot posamezniki in ekipa ugotovili ter doživeli marsikaj: delo v domačem okolju po večini ustreza vsem, svoje prednosti pa ima tudi pisarna.

Delo na daljavo nam je sicer dobro poznano, saj so naši naročniki v tujini in smo zaradi tega seveda vešči uporabe najrazličnejših orodij za komunikacijo in projektno vodenje. Smo pa kot ekipa zelo povezani, na sporedu imamo veliko skupnih druženj (skupna kosila in športna druženja), ki so seveda zdaj odpadla vsa po vrsti, vključno z že organiziranim teambuildingom v marcu in seveda družinskim piknikom, ki je bil načrtovan za junij. Največja sprememba se je gotovo pokazala pri mentoriranju in spodbujanju medsebojne pomoči - navkljub vsej sodobni tehnologiji je včasih gotovo lažje, če vrstice kode pokažeš in razložiš v živo.

Kako pa so delo od doma in vrnitev v pisarne doživeli Agiledrop razvijalci?

V pisarne smo se z 18. majem začeli vračati postopoma, seveda ob doslednem upoštevanju pravil, ki jih svetuje stroka. In čeprav se govori, da je povsod lepo, a doma najlepše, je tudi vrnitev v pisarno po dolgih 9 tednih zelo prijetna!

Agiledrop pisarna v Celju

V celjski pisarni je trenutno zaposlenih 8 razvijalcev.

Domen, back-end razvijalec iz celjske pisarne pravi, da “tako delo od doma kot delo v pisarni imata svoje prednosti in slabosti: pri delu od doma se privarčuje s časom vožnje v in iz pisarne. Iz mojega stališča pa je to to! V pisarnah je boljše vzdušje, družba, pa tudi medsebojna pomoč se lažje izvaja kot pa preko videoklicev. Pri delu od doma je tudi več motečih faktorjev, ki jih je treba odmisliti. Smo pa z ekipo nemoteno sodelovali, da ekipni duh ni oslabel so poskrbele tudi vsakodnevne online kavice. Pri vrnitvi v pisarno sem se počutil kot majhen otrok, ko pride po poletnih počitnicah nazaj v šolo in komaj čaka, da kaj predebatira s prijatelji!”

Vrnitve v ljubljansko pisarno se je veselil tudi Peter, čeprav se je odlično počutil tudi v domači pisarni: 

Peter, Agiledrop razvijalec, dela od doma

Peter si je domačo pisarno popestril z Agiledrop logotipom :)

"Glede na to, da sem delal kot freelancer že od začetka svoje kariere remote z večimi naročniki po celem svetu, nisem opazil nekih večjih posebnosti in problemov, vendar mi je delo v pisarni vseeno boljše z vsemi opcijami, ki jih imamo glede prilagodljivega urnika ter možnosti dela na daljavo, kjer se to potrebuje. Z delom v pisarni imamo večjo strukturo dneva, je pa res, da se zapravi več časa na dan za prevoz, onesnažuje okolje. Glede na mojo lokacijo to ni nek problem, ker imam možnost uporabe kolesa ter živim relativno v bližnjem in dostopnem delu. Mi je bila pa gotovo več, da navkljub oddaljenosti ni bilo problemov pri komunikaciji. Nasprotno, za moje pojme smo se ujeli odlično tudi preko remote klicev ter videokonferenc in tako uredili vse ustrezno, kot bi bili v pisarni."

 

 

V času epidemije so se ekipi Agiledrop razvijalcev pridružili 3 novi zaposleni, ki so praktično od prvega dneva zaposlitve delali od doma! Menjava službe je že sama po sebi stresna - tudi če prideš v odlično delovno okolje - in izredne razmere gotovo ne olajšajo situacije.

Kot je povedala Karin, front-end razvijalka, ki se je pridružila mariborski ekipi, je bila na začetku rahlo negotova, kako bo potekala komunikcija in uvajanje v novo delovno okolje - in to vse na daljavo! A zaradi podpore mentorjev preko videoklicev je negotovost kmalu izginila. In čeprav je pri Agiledropu zaposlena že mesec in pol, se je ob vrnitvi v pisarno počutila kot da je to njen prvi delovni dan: “Kljub podpori vseeno navežeš stik s sodelavci preko računalnika, vendar so se potrudili da sem se počutila dobrodošlo.”

Agiledrop mariborska pisarna z novo razvijalko

                                                               Še pozdrav iz mariborske pisarne

Čeprav je občasno delo od doma ena izmed možnosti, ki jo imamo vsi zaposleni, je seveda svojevrsten izziv delati v ekipi, ki šteje več kot 60 zaposlenih in se praktično čez noč vsi znajdemo od doma. Ampak prav na podlagi te situacije smo dobili še dodatno potrdilo: da Agiledrop zaposleni resnično delujemo ekipno - ne glede na to kje smo - in se zaradi prijetnega in nestresnega delovnega okolja z veseljem vračamo v pisarne!