To je Boštjan, naš direktor razvoja

Danes bomo predstavili Boštjana, direktorja razvoja podjetja AGILEDROP. Uživajte v intervjuju.

 

 

Kdaj si začel delati pri AGILEDROP-u in kakšne so bile tvoje prvotne odgovornosti?

Pri AGILEDROPU sem skoraj od samega začetka, ko sta me Iztok in Marko povabila, da se pridružim novo ustanovljenemu podjetju.

Na začetku nas je bilo le nekaj, zato smo vsi delali na projektih. Jaz sem skrbel za razvoj, predvsem back-end, vendar sem delal tudi na front-end nalogah.

 

Kakšne so tvoje odgovornosti v vlogi direktorja razvoja?

Sem mentor novincem in pa tisti, na katerega se lahko obrnejo razvijalci, če naletijo na kakšno težavo ali potrebujejo drugo mnenje. 

Poleg tega vsak dan iščem načine, kako izboljšati trenutne poteke dela in znanje naših razvijalcev. Poskušam zbrati čim več informacij o njihovem znanju, da jih lahko vodim na način, da to znanje v prihodnosti še izboljšajo.

Ko naša prodajna ekipa opravi svoje delo, pa pogosto pomagam tudi pri odločitvi, kateri razvijalec ustreza določenemu projektu ali naročniku.

 

Kako izgleda tvoj tipičen delovni dan?

Moj dan se od dneva precej razlikuje. Ponavadi imam enega ali dva razvijalca pod svojim mentorstvom, kar vsak dan zaseda določen odstotek mojega časa.

Oko vržem tudi po drugih mizah, če ima kdo kakšno vprašanje ali težavo, ki jo lažje rešimo skupaj. In veliko “slackam”. :) Razpravljam o stvareh z razvijalci, načrtujem s projektnim vodjem in komercialnim direktorjem.

Seveda se ne morem izogniti sestankom, vodim tudi tehnične razgovore s kandidati za delo v našem podjetju.

Če sem končal z vsem ostalim, še vedno rad obiščem drupal.org in preverim, če lahko pomagam pri odprti kodi in rešim kakšno težavo na modulih, ki jih vzdržujemo. 

 

Kako je videti tvoj tipičen delovni teden?

Obstajata dva redna sestanka, ki ju imam na urniku vsak teden.

V ponedeljek zjutraj imamo tedensko usklajevanje, kjer preverjamo tekoče pogodbe, odprta vprašanja in načrtujemo naslednje korake skupaj s prodajo, projektnim vodjem in direktorjem.

Drugi je usklajevanje upravljanja razvoja, ki je ob četrtkih. Tukaj preverimo vse povratne informacije, ki smo jih dobili od naših razvijalcev in tudi od naših naročnikov. Nato se odločimo o potrebnih ukrepih. Če je povratna informacija razvijalca, da potrebuje več informacij ali ne dobi odgovorov, ki jih potrebuje, o tem obvestimo naročnika. Če na strani naročnika prejmemo nekaj skrbi, ugotovimo, kateri razvijalec zahteva posebno pozornost in pomoč, da bi za naše naročnike zagotovili najboljše rezultate.

Poleg tega imam pod svojim nadzorom ponavadi nekaj junior razvijalcev, zato dnevno preverjam napredek njihovega znanja. Vidite me lahko tudi okrog pisalnih miz v pisarni, govoriti o projektih in rešitvah, ki jih razvijajo naši razvijalci.

 

Boštjan

 

S kom delaš?

Na eni strani delam z razvijalci, ki sem jim mentor in tudi z drugimi razvijalci, ki imajo le nekaj začasnih težav pri projektu, na katerem delajo.

Po drugi strani sem pogosto v stiku z našim projektnim vodjem, s katerim imam dnevne razprave in tudi našo prodajno ekipo, če potrebujejo kaj informacij ali pomoči pri odločitvi, kateri razvijalec bi ustrezal določenemu naročniku.

 

Kaj je tisto, kar počneš, da dodaš vrednost našim storitvam?

Moja glavna odgovornost je vselej zagotavljanje najboljših rezultatov za naše stranke. Preverjanje našega dela, izboljšanje znanja razvijalcev in sledenje najboljšim praksam. To je moje delo, ki dodaja vrednost našim storitvam. 

 

Kdo si izven podjetja?

Moj prosti čas je večinoma napolnjen s tehnologijo, športom, glasbo in seveda druženjem s punco in prijatelji. Že od malih nog igram nogomet in se še vedno rad srečujem s prijatelji in soigralci. Poleg tega rad kolesarim, hodim v hribe in tečem. Pozimi pa rad smučam. Moja strast je dobra glasba. Najraje imam rock, vendar pa mojo pozornost pritegne tudi kakšen drugi stil glasbe. Rad hodim na koncerte in festivale, če ne, pa v roke vzamem svojo kitaro in zaigram sam.

O in rad kuham, uživam v preizkušanju novih receptov. 

 


Če imate še kakšno drugo vprašanje za Boštjana, nas kontaktirajte, z veseljem bo odgovoril na njih.