Pa ga imamo tudi mi: intranet!

intranet_pattern_teaser.png
Podjetje

Kaj narediti, če si razvojno podjetje, imaš 3 pisarne, več kot 70 zaposlenih, ogromno dogodkov in drugih obvestil, ki se na e-mailu hitro spregledajo? 

Pravi odgovor se glasi - intranet 🙂

Agiledrop intranet

Zato smo ga razvili tudi pri Agiledrop, z željo, da bi postal referenčna točka za različne informacije in dogajanje v podjetju na enem mestu. Poleg informacij o aktualnem dogajanju lahko zaposleni na enem mestu dostopamo do vseh dokumentov, ki jih potrebujemo pri delu, imamo natančen pregled nad dogodki, tako na ravni posamezne pisarne kot podjetja, se prijavljamo na izzive in v interni “trgovini” naše AgileKarma točke občasno zamenjamo za različne goodije.

Intranet je hitro zaživel tudi v praksi: Maja, ena izmed naših razvijalk, Intranet redno uporablja, saj pravi, da najde vse informacije na enem mestu, intranet pa je pregleden in preprost za uporabo ter kreiran z mislijo na dobro uporabniško izkušnjo. Intranet redno uporablja tudi Jernej, razvijalec v ljubljanski pisarni, ki pravi, da je intranet uporabna rešitev za vse, saj omogoča, vpogled v dogodke, poročila sestankov, in uporabne povezave na enem mestu.

Intranet homepage

Projekt Agiledrop intranet je nastajal pod okriljem naših razvijalcev, tako tistih, ki so bolj izkušeni kot tistih, ki so na projektu pilili svoje veščine pod budnim nadzorom mentorja.

Pri razvoju intraneta je sodelovala tudi Maya, izkušena razvijalka pri Agiledrop. Kot pravi Maya, delo na internih projektih omogoča, da lahko razvijalci v določenih primerih malo eksperimentirajo, delajo z moduli, ki jih mogoče pri naročnikih ne uporabljajo ali pa se v te, ki jih že poznamo, lahko bolje poglobijo: "S tem jih lahko s “patchi” priredimo naših potrebam ali pa jih s svojimi funkcionalnostmi razširimo drugače, če v osnovi ne ustrezajo. S tem širimo svoje znanje Drupala ali frameworka s katerim delamo”, še dodaja.

AgileKarma točke in izzivi

V sklopu promocije zdravja na delovnem mestu smo se odločili, da zaposlene motiviramo z različnimi izzivi, ki spodbujajo zdrav življenjski slog in so povezani z gibanjem v naravi in zdravo hrano.

Za vsak izziv, v katerem sodeluješ, prejmeš AgileKarma točke. AgileKarma točke si sicer delimo že kar nekaj časa, sprva samo na Slacku, ko si jih na #random kanalu podelil sodelavcu ali sodelavki, ki ti je na kakršenkoli način priskočil na pomoč (ti pomagal pri razvijalskem izzivu, skuhal dobro kavo ali pomagal kako drugače). Ta koncept smo seveda obdržali, smo ga pa še razširili na izzive.

Izzivi na intranetu

In kaj lahko potem narediš s karma točkami? Občasno jih lahko v interni trgovini zamenjaš za kakšen zanimiv artikel z Agiledrop logotipom, kot je recimo kapa s šiltom ali emajliran lonček.

Je pa to bolj postranskega pomena, absolutna prioriteta je spodbujanje zdravega življenjskega sloga. In ker smo ljudje vsaj delno nagnjeni k tekmovanju in nabiranju pik, so pridobljene točke dodatna motivacija za pohod ali zdravo kosilo.

Še bolje združeni

Agiledrop Intranet vsak dan raste in se razvija, skupaj z našimi potrebami in željami. Od uradne interne objave do danes smo dodali nove funkcionalnosti, ki so jih predlagali zaposleni ali pa se je v praksi izkazala potreba po njih. In intranet postaja tako še ena točka, preko katere smo kot podjetje in ekipa še bolj povezani - na enem mestu, pa čeprav v različnih pisarnah!