Kako koronačas izkoristiti za iskanje naslednje zaposlitve?

Urejanje CV-ja za zaposlitev
Podjetje

Zatišje zaposlovanja, ki smo mu priča zaradi korone, lahko seveda izkoristiš sebi v prid. Končno si lahko urediš stvari, ki ti bodo lahko pomagala pri iskanju naslednje zaposlitve ali njeni menjavi, ko bo nastopil čas za to.

Posodobi CV na zadnjo verzijo

Tako “neurejen” CV ne bo več razlog, da ne oddaš prošnje za zaposlitev ali pa s prijavo prelagaš ravno zaradi tega, ker bi ti urejanje v danem trenutku vzelo preveč časa. Zdaj ga gotovo imaš!

CV je poleg spremnega pisma običajno prvi stik z bodočim delodajalcem in vstopnica za razgovor na delo. Pri večji preglednosti in urejenosti ti lahko pomagajo različne prosto dostopne spletne forme, ki pa niso nujno Eurpopass CV - poskusiš lahko tudi s cvmkr.com. Seveda imaš na voljo še kopico drugih podobnih orodij, ki ti bodo olajšala delo.

Namig: CV naj bo kronološko urejen (na vrhu naj se pojav zadnja zaposlitev ali projekt), strnjen - dosežke in nagovor delodajalcu raje zapiši v spremnem psimu. CV-ju dodaj še svežo profilno fotografijo, ki tvojemu imenu, projektom in izkušnjam doda še obraz, zaradi česar CV deluje tudi bolj osebno.

Uredi si spletno stran

Če kdaj, pa imaš gotovo zdaj čas, da si urediš spletno stran! Ta ti bo pri nadaljnjem razvoju kariere služila kot osebna predstavitvena stran, ki jo lahko uporabiš tudi namesto CV-ja. Vsaj pri nas je tako :) Če imaš že spletno stran, jo posodobi z ustreznimi podatki in aktualnimi projekti, morda jo lahko tudi vizualno osvežiš, saj lep dizajn gotovo naredi dober prvi vtis. V primeru da nimaš ravno žilice za oblikovanje, lahko uporabiš različne predloge, ki so zasnovane kot CV-ji in portfelji.

Predstavitvena spletna stran

Spletna stran seveda ni odločilna, a če ti že nekaj let piše, da je v izdelavi, je morda zdaj res čas, da jo tudi do konca izdelaš. Poleg tega je to še eden izmed načinov, kjer lahko konkretno  pokažeš tvoje izkušnje z razvojem.

Uredi si LinkedIn profil

Prav gotovo ga imaš, ni pa nujno, da je posodobljen na zadnjo verzijo ali pa vanj sploh niso vpisane aktualne izkušnje. Škoda! Linkedin je verjetno najlažji način, za hitro posodabljanje delovnih izkušenj, projektov in zaposlitev, hkrati tudi nudi enostaven pregled nad kariernimi dosežki. Marsikateri delodajalec ga tudi že sprejema namesto klasičnega CV-ja, če se prijavljaš na prosto delovno mesto pri nas, ga lahko prav tako vključiš v prijavo. Če Linkedin profila nimaš, si ga naredi, če ga imaš, a ni urejen, pa naj bo to tvoja naloga v prihajajočih dnevih.

Namig: urejeanje ali kreiranje LinkedIN profila naj poteka tako, kot se se sicer lotiš priprave CV-ja - naj bo kratek in jedrnat ter kronološko urejen. Pri vsaki zaposlitvi ali projektu poudari 3 ključne dosežke ali kompetence, ki so jo zaznamovale.

Nadgradi svoje znanje

To je prav gotovo najboljša popestritev CV-ja! Izkoristi različne spletne vire, ki so brezplačno na voljo; mogoče se lahko udeležiš tudi kakšnega (brezplačnega) spletnega tečaja ter si tako CV obogatiš z dodatnim znanjem, ki ti bo v bližnji prihodnosti prav gotovo prišlo prav. Tukaj smo pripravili obsežen seznam spletnih strani, videov in mobilnih aplikacij, ki ti lahko pomagajo pri širjenju in nadgradnji obstoječega znanja.