Kako naložiti video v Drupal 8

računalnik
Drupal

Poleg slik in besedila, so videoposnetki postali pomemben del interneta. Ne samo, da povečajo angažiranost vaše spletne strani, temveč zanjo povečujejo tudi zanimanje. Drupal platforma v preteklosti ni bila preveč prijazna do multimedijskih vsebin in je bila zaradi tega kritizirana v primerjavi z drugimi CMS-ji. Toda z Drupalom 8 in z Media Iniciative programom, so ti dnevi za nami. V tej objavi si poglejmo, kako enostavno je integrirati videoposnetek na spletno mesto Drupal 8.

Začnite s prenosom modula Video Embed Field. Namestite modul in omogočite njegovo delovanje (zahteva, da je omogočen modul Drupal Media). 

Preden nadaljujemo, povejmo malo delovanju tega modula. Poenostavljeno povedano, kar ta modul naredi je, da ustvari tip polja po meri za videoposnetke in olajša vključitev tega polja v izbrano vrsto vsebine po vaši izbiri in vpliva na potrebo po ročnem brisanju kode. Trenutno je na voljo samo z Youtube in Vimeo, lahko pa preprosto razširite ta seznam s prenosom ločenih prispevnih modulov za druge storitve, kot so:

Poleg tega lahko spremenite tudi nekatere dodatne nastavitve, kot so samodejno predvajanje, odzivnost in izdelava predogledov.

 

Dodajte video polje

Zdaj, ko je modul nameščen, ga lahko vidite na seznamu polj za svoje vrste vsebine. Če želite dodati video polje želeni vrsti vsebine, se pomaknite do Structures -> Content types -> Article -> Manage Fields. Nato kliknite gumb Add Field in v spustnem meniju izberite Video Embed in ga označite. Pustite dovoljeno število vrednosti na 1 in shranite nastavitve polja. Preberite nastavitve na strani za urejanje tega polja in vnesite spremembe, ki so za vas primerne, na podlagi katerih boste dodali video polje v svojo vrsto vsebine.

 

add field

 

Dodajte video

Zdaj, ko ste v svojo vrsto vsebine dodali polje za implemetacijo videoposnetka, boste lahko vanj naložili videoposnetke, brez potrebe po vnovičnem dodajanju polja. Vse prejšnje vsebine lahko tudi urejate, če želite vključiti tudi videoposnetke. Zdaj poskusimo dodati videoposnetek na našo spletno stran in preverimo, kako deluje!

Če želite dodati videoposnetek, ustvarite ali uredite prejšnjo vrsto vsebine, na katero ste dodali video polje. Upoštevajte, da je zdaj na dnu polje, ki ste ga ustvarili v prejšnjem koraku, preprosto prilepite povezavo videoposnetka, ki ga želite dodati tukaj:

 

video embed

 

Zdaj kliknite ‘Save’ ali ‘Preview’ in videoposnetek je vnešen.

 

video embed

 

Konfigurirajte vstavljen video

Dodatno lahko spremenite vstavljen videoposnetek, če spremenite način prikaza. To lahko naredite tako, da se pomaknete do: displayed. To lahko storite tako, da kliknete Admin -> Structure -> Content Types -> Manage Display v spustnem meniju. Pomaknite se do video polja, ustvarjenega v 1. koraku in kliknite ikono zobnika.

 

video embed

 

Dodajte željene spremembe in jih shranite.

 

Zaključek

To je to! Uspešno ste se naučili, kako vstaviti videoposnetke na spletnem mestu Drupal. V kolikor imate še kakšno vprašanje, smo na voljo na info@agiledrop.si.