Predstavitev Drupal Commerca

Trgovina
Drupal

Drupal in spletne trgovine. To sta dva pojma, ki običajno nista povezana med seboj. Ampak ali ste vedeli, da lahko Drupal postane odlična rešitev za spletno trgovino, zahvaljujoč modulu, ki se imenuje Drupal Commerce? Če niste, potem je ta članek pravi za vas. Oglejmo si, kaj Drupal Commerce je in kako ga lahko uporabite za ustvarjanje spletne trgovine z Drupalom.

Drupal Commerce je sklop modulov za Drupal, ki omogočajo funkcionalnosti za Drupal spletno trgovino, ki si jih bomo ogledali v nadaljevanju članka. Pozitivna stvar Drupal Commerca je dejstvo, da to ni le modul, ki ima nabor prednastavljenih funkcij, ki se jih lahko takoj uporabi. Drupal Commerce ostaja zvest filozofiji Drupala - Drupal Commerce je ogrodje (ang. framework), kar pomeni, da se osredotoča na rešitve, ki jih lahko dodatno razvijamo z njegovo pomočjo. Zaradi tega imajo razvijalci možnost, da še dodatno razširijo funkcionalnost Drupal Commerca z razvojem svojih modulov.

 

Osnovne značilnosti

Drupal Commerce uporablja koncept Drupalovih entitet, zato da na platformo prenese nekatere zelo osnovne trgovinske funkcije in podatke, kot so produkt, naročila, profil stranke, elementi naročila in plačilni sistemi. Kaj predstavljajo te funkcije?

  • Produkt: precej logično, produkt je stvar, ki jo prodajate.
  • Naročila: to so povzetki izdelkov, ki so bili naročeni, katere možnosti so bile priložene tem izdelkom in tudi, ali so bile transakcije uspešne ali neuspešne.
  • Elementi naročila: to so izdelki z določenimi možnostmi, ki so jim priloženi. Na primer čevlji z določenimi velikostmi in dodanimi barvnimi možnostmi. Če naročite čevelj z velikostjo 40 in črno barvo, bo to element, ki bo dodan v košarico.
  • Plačilni sistemi: to so mediji, preko katerih se izvajajo spletna plačila. Ker razvijanje namenske plačilne transakcije ni majhna naloga, so drugi plačilni sistemi običajno integrirani na spletne trgovinske strani za proces plačil. Obstaja veliko zaupanja vrednih plačilnih sistemov zunanjih strank, kot so PayPal, Payoneer, Skrill itd.

 

 

Napredne funkcije

Poleg osnov, omenjenih v prejšnjem poglavju, obstaja tudi veliko naprednih funkcij, ki jih ponuja Drupal Commerce, ki jih je mogoče nadalje razširiti z uporabo obstoječih modulov. Oglejmo si nekaj od njih:

  • Dostava: Drupal Commerce ima modul, imenovan Commerce Shipping, s katerim lahko uporabite profile kupcev, da usklajujete primere, ko je naslov pri plačilu strank in naslov za dostavo različen.
  • Upravljanje zalog: zahvaljujoč modulom, kot sta Commerce Stock in Commerce Inventory, je upravljanje zalog na Drupalu zelo enostavno.
  • Pravila prodaje: nakup izdelka na spletu je odvisen od številnih spremenljivih stroškov, kot so davki, stroški pošiljanja itd. Za učinkovito izvajanje teh pravil, Drupal commerce ponuja integracijo poštnih podjetij, kot so FedEx, UPS itd., da ta pravila samodejno izvajajo.
  • Davek: eden izmed najpomembnejših delov pozitivne uporabniške izkušnje je enostavnost uporabe. Enostavnost uporabe pomeni tudi, da prikažete skupno ceno izdelka, ki že vključuje davek na dodano vrednost. To funkcijo lahko ponovno izvedete z uporabo modula Commerce Rules. 

Poleg že prispevalih modulov, Drupal Commerce podobno kot Drupal ponuja možnost implementacije lastnih rešitev za enostavno izkoriščanje različnih funkcionalnosti, ki jih ponuja Drupal Commerce.

 

Različice

Obstajata dve različici Drupal Commercea: Drupal Commerce 1.x in Drupal Commerce 2.x. Različica Drupal Commerce 1.x so namenjene Drupalu 7 in različice 2.x za Drupal 8. Oba sta lahko prenesena v uradnem repozitoriju Drupal projekta.

 

Commerce Kickstart

Da dobite občutek za Drupal Commerce, priporočamo, da poskusite Drupal Commerce 2.0 Demo. To je najhitrejši način, da se spoznate s trgovino, narejeno s pomočjo Drupala. Kliknite tukaj. Lahko pa se pridružite naši ekipi in vsega vas bomo naučili mi. Vabljeni!