Kako pospešiti Drupal strani z Google AMP?

računalnik
Drupal

Google AMP (Accelerated Mobile Pages) je odprtokodni projekt, ki, kot že ime pove, omogoča prikazovanje mobilnih strani brez dolgih časov nalaganja. AMP lahko preizkusite tako, da ob brskanju po Googlu na svojem mobilnem telefonu, kliknete na povezave označene z znakom strele. Hitrost je pomemben dejavnik za katerokoli spletno stran, saj ima številne prednosti, vključno z velikim vplivom na optimizacijo spletne strani. V tej objavi si oglejmo Google AMP za Drupal 8 in kratek pregled njegove implementacije iz modula v sistem.

 

“There is a module for that!”

Seveda obstaja tudi modul za integracijo AMP-a, tako na Drupal 7 kot na Drupal 8, vendar se bomo v tej objavi osredotočili le na Drupal 8. Ne pozabite, da so koraki za obe različici podobni. Preprosto prenesite modul z imenom “AMP module” in ga namestite na svojo spletno stran.

 

AMP konfiguracija

Pomaknite se na admin / config / content / amp za dostop do strani z nastavitvami AMP. Tukaj je mogoče vrsto vsebine, za katero bo omogočen AMP, konfigurirati kot polja, ki bodo prikazana z uporabo AMP-a. Upoštevajte, da je AMP najbolj primeren za spletne strani, ki so vsebinsko težke. To so v kontekstu Drupala objave na blogu in članki.
Če želite AMP omogočiti za želeno vrsto vsebine, kliknite ‘Enable AMP in Custom Display Settings’ poleg vrste vsebine, kateri želite omogočiti AMP. Sedaj kliknite ‘Custom Display Settings’, potrdite polje AMP in shranite.

Če želite izbrati, katera polja naj se prikažejo in katere oblike polj je potrebno uporabiti, kliknite povezavo ‘Configure AMP view mode’. Nekatera priporočena polja, ki jih morate oblikovati v formate polj AMP, so:

  • telo,
  • slike,
  • iFrame-i in
  • video posnetki.

To zaokroži glavne nastavitve in konfiguracije AMP-a za našo spletno stran Drupal. Potrebujemo še način prikaza strani AMP na način, ki ustreza našim potrebam, kar nas pripelje na teme AMP.

 

Tema AMP

Iz prvega koraka tega članka se lahko spomnite, da smo med prenosom AMP modula prenesli tudi AMP temo. To je podtema za AMP, imenovana ecAMPle. Imeti samostojno podtemo za strani AMP je pomembno, saj vsebuje potrebno HTML kodo za zagon AMP-a. Vse to obravnava osnovna tema AMP-a, ki temelji na osnovni temi Drupal jedra, ki omogoča preprosto uporabo.

Upoštevajte, da je v večini primerov priporočena uporaba teme po meri za AMP strani na vašem spletnem mestu, ki se ujema z videzom spletnega mesta. Medtem ko tema exAMPle omogoča hitro in enostavno testiranje AMP strani, je to zelo osnovna tema. Če želite izvedeti, kako ustvariti AMP temo po meri, si oglejte temo exAMPle.

 

Moduli omogočajo precej enostavno implementacijo AMP na Drupalu. Potrebno pa je vedeti, za katere vrste strani je AMP primeren in zmaga je vaša. Če želite osvojiti ali nadgraditi znanje Drupala, vas vabimo, da se prijavite na brezplačen Drupal tečaj