Pregled leta 2017

Srečno novo leto! Pri AGILEDROP-u se bomo leta 2017 spominjali kot leta, ko smo postali bolj osredotočeni in sistematizirani. Trdo smo delali, se naučili novih stvari, našli pa smo seveda čas tudi za zabavo. Skupaj z rastjo ekipe in prihodkov lahko rečem, da je bilo uspešno leto. 

 

Novi poslovni model, novi procesi

Konec leta 2016 smo spremenili svoj poslovni model in prešli iz podjetja, ki je bilo digitalna agencija v podjetje, ki je drugim digitalnim agencijam zaupanja vreden poslovni partner. Pridružimo se jim v fazi gradnje Drupal spletnih strani. Z odličnimi temelji iz leta 2016 smo začeli postopke za urejanje podrobnosti in jih skrbno dokumentirali. Da bi postali bolj produktivni, smo uvedli tudi nova orodja in eno orodje celo sami zgradili. 

chartPrilagoditev novemu poslovnemu modelu v letu 2017

 

Obiski in sponzoriranje dogodkov Drupal

Leta 2017 smo obiskali več Drupal dogodkov kot vsa leta poprej. Ker smo spoznali, kako pomembno se je osebno srečati z našimi strankami, smo se odločili, da bomo izkoristili vsako priložnost, ki jo za to dobimo. Menimo tudi, da je sponzorstvo odličen način, da pomagamo organizatorjem Drupal dogodkov. Drupal dogodki so zelo pomembni za skupnost in AGILEDROP bo še naprej podpiral DrupalCamp-e in DrupalCon-e v Evropi in ZDA.

Drupal conferencePoziranje pred napihljivim Drupliconom na DrupalConu na Dunaju

 

Ekipa kot se šika

V letu 2017 se nismo pozabiti zabavati. Maja je celotna razvojna ekipa odšla v Zagreb na Drupal kamp. Poleg učenja o Drupalu je bila to priložnost za druženje s kolegi. Naša ekipa je organizirala tudi dva Drupal meetup-a v prostorih podjetja AGILEDROP, obiskali smo dogodke, kot so Webcamp Ljubljana in Webmaster piknik. Kot vsako leto smo odšli tudi na team building, tokrat v Kranjsko Goro.

teambuildingTeam building v Kranjski Gori

 

Prav tako smo poskrbeli za večkratne krajše oddihe v naših pisarnah. V poletnih mesecih smo se hladili s sladoledom, pekli raclette, jedli kremšnite, decembra pa seveda nismo pozabili skuhati vina in Božičku izročiti pisem otrok naše ekipe. 

teambuildingDruženje v pisarni 

 

Vračanje nazaj Drupal skupnosti

V letu 2017 smo se zelo izboljšali, kar se tiče vračanja nazaj Drupal skupnosti. Poleg sponzoriranja dogodkov smo naredili tudi več tradicionalnih prispevkov: pisali popravke kode, prevzemali zapuščene projekte in module in razvili lastne. Da bi spremljali prispevke k odprti kodi, imamo organiziran projekt v podjetju, da lahko vsak razvijalec izbere nalogo ali modul. 

Eden od najbolj uspešnih projektov lanskega leta je bil zagotovo organiziranje brezplačnih tečajev Drupal. Imeli smo dva 12-urna Drupal tečaja, ki sta ga vodila naš direktor razvoja in vodja razvoja, vsak tečaj pa je imel po 12 udeležencev. Postavili smo si cilj nadaljevati z organiziranjem tečajev vsaka dva meseca v letu 2018. To pomeni, da bo AGILEDROP za uporabo Drupala samo v letu 2018 usposobil več kot 100 razvijalcev.

courseBrezplačni Drupal tečaj pri AGILEDROP-u

 

Usposabljanje razvijalcev

Z novim povpraševanjem po naših storitvah smo pripravili tudi interni program učenja, ki popelje PHP razvijalce skozi uvajalni projekt, katerega namen je, da se naučijo najboljših praks in se seznanijo z razvojem na platformi Drupal 8. Ker so novinci potrebovali mentorja, se je v podjetju ustvarila nova vloga. Tako mentorji pomagajo svojim kolegom, ki že delajo na projektih ali pa mentorirajo novince in sledijo njihovemu napredku na uvajalnih projektih. 

mentorstvoDelo na uvajalnem projektu

 

Kaj pa številke?

Vse, kar sem napisal v tem članku, se sliši zelo dobro, AGILEDROP pa je podjetje in od podjetja se pričakuje, da rezultate prikaže v številkah. Podjetje se je do konca leta 2017 povečalo z 18 na 25 redno zaposlenih. Prav tako z veseljem povemo, da smo povečali prihodke za 35%. Z vsemi rastmi in naložbami v znanje in opremo, smo uspeli ostati donosni, kar nam daje stabilnost in omogoča rast v prihodnjih letih.

chartPrihodki in rast dobička od leta 2015 do leta 2017

 

Hvala vam!

Lahko rečem, da je bilo  leto 2017 zelo uspešno. Rad bi se zahvalil naši ekipi, da so iz dneva v dan predano in trdo delali. Vsak član ekipe je prispeval en košček k uspešnemu letu, zato se v leto 2018 premikamo s pozitivno energijo in navdušenjem.