Youtube kanali, zanimivi tudi za razvijalce

Zanimivi youtube kanali za razvijalce
Skupnost

Če ne veste, kako bi si zapolnili predolge večere, ki jim kar ni videti konca, vam bodo gotovo prav prišli spodnji Youtube kanali. Nekateri so striktno razvojno usmerjeni, medtem ko se drugi ukvarjajo z najbolj različnimi vidiki tehnologije.

Če vas navdušujeta razvoj ter tehnologija in ste mnenja, da znanja ni nikoli odveč, potem vam ob ogledu spodnjih videov oz. kanalov gotovo ne bo dolgčas.

The Coding Train

Youtube kanal, kjer so obravnavani tako osnovni programski jeziki kot bolj kompleksna tehnološka področja, kot so algoritmi, strojno učenje ipd., odkrili pa boste tudi veliko zabavnih programerskih izzivov, kot je recimo tale spodaj:

Computerphile

Naj vas ime ne zavede, saj gre z Youtube kanal z naborom različnih vsebin, ki segajo tudi na področje spleta, razvoja in umetne inteligence. Če poleg ljubezni do kode gojite tudi ljubezen do matematike in številk, preverite tudi njihov sestrski kanal, Numberphile.

Clément Mihailescu

Nekdanji Google in Facebook razvijalec običajno zadošča kot referenca za predstavitev ljudi. Clément Mihailescu je full-stack razvojni inženir in soustanovitelj podjetja AlgoExpert, Na svojem Youtube kanalu objavlja različne vsebine na temo razvoja in življenjskih izzivov, s katerimi se srečujejo razvijalci ter podjetniki v tej niši.

Coding garden

Youtube skupnost, kjer bo vsak našel kaj zanimivega zase, pa naj bo to junior ali senior razvijalec; čaka vas širok nabor različnih tutorialov ter tematik, ki se dotikajo QA-ja, dizajna in seveda razvoja.

Code Bullet

Kanal, ki vas ne bo pustil ravnodušnih! Avtor premore dobro mero humorja, njegov izbor obravnavanih vsebin pa je zelo raznolik in vas bo gotovo zaposlil za vsaj nekaj ur - brez dvoma boste tudi odkrili kaj novega in zanimivega.

Če bi pa čas raje izkoristili za dopolnjevanje in izpopolnjevanje znanja na področju razvoja, si lahko na tej povezavi pogledate seznam brezplačnih spletnih tečajev.