Drupal vodiči

Nauči se osnov razvoja spletnih strani z Drupalom.

Kaj je Drupal?

Drupal je prvotno odprtokodni sistem za upravljanje vsebin (CMS), je pa tudi ogrodje za upravljanje vsebin (CMF), distribuiran pod GNU licenco in napisan v programskem jeziku PHP. Najnovejša verzija sistema Drupal 8 bazira na ogrodju Symfony.

Kdo uporablja Drupal?

Milijon spletnih strani širom sveta uporablja Drupal. Njegov razpon uporabe je od manjših osebnih strani do strani podjetij, korporacij in državnih institucij, vključno s spletno stranjo britanske kraljeve družine.

Drupal vodiči

Kako naložiti video v Drupal 8

V tem prispevku si oglejte, kako lahko videoposnetke vstavite na Drupal 8 spletno mesto in kako Drupal Media pomaga, da je ta postopek enostaven.
Written by:
Ana
Published on: 12. 10. 2018

Drupal nasveti za varnost

Kljub temu, da Drupal velja za izredno varnega, je ohranjanje varnosti in posodabljanje spletnih strani ter modulov ključnega pomena. Preberite, kako lahko vašo spletno stran pripeljete do najvišje možne varnosti.
Written by:
Ana
Published on: 5. 10. 2018

Kako vstaviti zemljevid v Drupal 8

Zahvaljujoč napredkom v tehnološki industriji so stvari, ki so bile nekoč težke, zdaj neverjetno enostavne. Eden od teh je iskanje naslovov. V tej objavi si bomo ogledali različne načine dodajanja zemljevidov na spletno mesto Drupal in kako jih lahko uporabite za boljše udobje obiskovalcev vašega spletnega mesta.
Written by:
Ana
Published on: 20. 9. 2018

Predstavitev Drupal Commerca

V tem članku bomo pogledali, kaj je Drupal Commerce in kakšne funkcionalnosti nam lahko ponuja.
Written by:
Ana
Published on: 10. 9. 2018

Drupal za mobilne rešitve

V tej objavi si preberite, kako lahko Drupal uporabite za izdelavo mobilnih rešitev in kakšni so razlogi, zaradi katerih je Drupal uporabnikom priporočljiv za njihove mobilne rešitve.
Written by:
Ana
Published on: 6. 8. 2018
drupal meetup

Drupal skupnost v Sloveniji

Drupal je več kot le CMS in programska oprema. Drupal je tudi skupnost. Globalno Drupal skupnost šteje več kot milijon ljudi, v Sloveniji pa je Drupal entuziastov okoli 100. Agiledrop prispeva k promociji Drupala v Sloveniji z organiziranjem srečanj in predavanj. 

Bostjan accessibility lecture

Agiledrop in Drupal

Podjetje Agiledrop je nastalo prav zaradi potrebe naročnikov po kakovostnem razvoju Drupal spetnih strani. Ustanovitelji Agildropa so aktivni člani globalne skupnosti h kateri prispevajo s prostovoljnim delom, tudi z razvojem odprtokodnih modulov. Agiledropove vrednote so povezane tudi z vrednotami odprtokodne skupnosti Drupal.