Drupal vodiči

Nauči se osnov razvoja spletnih strani z Drupalom.

Uvod v Drupal za začetnike

Drupal se je kot vsak tehnološki fenomen začel v sobi študenta, ki je hotel spremeniti svet. V začetku je bil mišljen kot sistem za postavitev forumov, danes pa ga uporabljajo podjetja in organizacije širom sveta za grajenje digitalnih izkušenj svojih uporabnikov in strank. Je odprtokodni sistem, ki temelji na PHP programskem jeziku in je enostavno dostopen za kogarkoli, ki si želi razvijati kompleksne rešitve na ensotaven način.

Poenostavimo razvoj spletnih strani z Drupal distribucijo

Drupal v svojem jedru nima velikega nabora funkcij. To je sicer načrtno, saj gre za razvijalsko ogrodje, ki ga lahko neomejeno modificiramo in nadgrajujemo. Ampak, kako se izogniti izgubljanju časa s konfiguriranjem in razvojem vedno istih funckionalnosti na različnih projektih? Pri Agiledropu smo razvili distribucijo, ki nam omogoča, da prihranimo do 100 ur začetnega razvoja pri vsakem projektu, ki se ga lotimo. Projekt smo poimenovali Tailored Digital Experiences ali krajše TDX in ga objavili kot odprtokodno projekt, ki ga lahko uporablja prav vsak. 

Kaj je Drupal?

Drupal je prvotno odprtokodni sistem za upravljanje vsebin (CMS), je pa tudi ogrodje za upravljanje vsebin (CMF), distribuiran pod GNU licenco in napisan v programskem jeziku PHP. Najnovejša verzija sistema Drupal 8 bazira na ogrodju Symfony.

Kdo uporablja Drupal?

Milijon spletnih strani širom sveta uporablja Drupal. Njegov razpon uporabe je od manjših osebnih strani do strani podjetij, korporacij in državnih institucij, vključno s spletno stranjo britanske kraljeve družine.

Drupal vodiči

Najbolj uporabni varnostni moduli za Drupal 8

V tem prispevku si bomo ogledali nekatere izmed najbolj učinkovitih in uporabnih varnostnih modulov Drupala 8, ki močno povečajo varnost kateregakoli spletnega mesta, postavljenega v Drupalu.
Avtor:
Tim
Objavljeno: 18. 1. 2019

Kako varnostno kopirati Drupal 8 stran

Ko gre za programiranje, vedno obstaja možnost, da gre nekaj narobe. Seveda imamo na voljo veliko orodij, da se ta možnost izniči, ali vsaj zmanjša. Vendar, če nič drugega ne deluje, potem je obnovitev iz varnostne kopije najboljša možna rešitev. To pomeni, da je redno varnostno kopiranje pomemben korak pri zagotavljanju hrambe vaših podatkov.

Avtor:
Ana
Objavljeno: 12. 11. 2018

Kako preseliti WordPress na Drupal

V tej objavi si bomo pogledali, kako lahko vsebine spletnega mesta prenesete iz sistema WordPress na Drupal.
Avtor:
Ana
Objavljeno: 2. 11. 2018

Kako naložiti video v Drupal 8

V tem prispevku si oglejte, kako lahko videoposnetke vstavite na Drupal 8 spletno mesto in kako Drupal Media pomaga, da je ta postopek enostaven.
Avtor:
Ana
Objavljeno: 12. 10. 2018

Drupal nasveti za varnost

Kljub temu, da Drupal velja za izredno varnega, je ohranjanje varnosti in posodabljanje spletnih strani ter modulov ključnega pomena. Preberite, kako lahko vašo spletno stran pripeljete do najvišje možne varnosti.
Avtor:
Ana
Objavljeno: 5. 10. 2018

Kako vstaviti zemljevid v Drupal 8

Zahvaljujoč napredkom v tehnološki industriji so stvari, ki so bile nekoč težke, zdaj neverjetno enostavne. Eden od teh je iskanje naslovov. V tej objavi si bomo ogledali različne načine dodajanja zemljevidov na spletno mesto Drupal in kako jih lahko uporabite za boljše udobje obiskovalcev vašega spletnega mesta.
Avtor:
Ana
Objavljeno: 20. 9. 2018

Drupal za mobilne rešitve

V tej objavi si preberite, kako lahko Drupal uporabite za izdelavo mobilnih rešitev in kakšni so razlogi, zaradi katerih je Drupal uporabnikom priporočljiv za njihove mobilne rešitve.
Avtor:
Ana
Objavljeno: 6. 8. 2018
drupal meetup

Drupal skupnost v Sloveniji

Drupal je več kot le CMS in programska oprema. Drupal je tudi skupnost. Globalno Drupal skupnost šteje več kot milijon ljudi, v Sloveniji pa je Drupal entuziastov okoli 100. Agiledrop prispeva k promociji Drupala v Sloveniji z organiziranjem srečanj in predavanj. 

Bostjan accessibility lecture

Agiledrop in Drupal

Podjetje Agiledrop je nastalo prav zaradi potrebe naročnikov po kakovostnem razvoju Drupal spetnih strani. Ustanovitelji Agildropa so aktivni člani globalne skupnosti h kateri prispevajo s prostovoljnim delom, tudi z razvojem odprtokodnih modulov. Agiledropove vrednote so povezane tudi z vrednotami odprtokodne skupnosti Drupal.