Drupal vodiči

Nauči se osnov razvoja spletnih strani z Drupalom

Uvod v Drupal za začetnike

Drupal se je kot vsak tehnološki fenomen začel v sobi študenta, ki je hotel spremeniti svet. V začetku je bil mišljen kot sistem za postavitev forumov, danes pa ga uporabljajo podjetja in organizacije širom sveta za grajenje digitalnih izkušenj svojih uporabnikov in strank. Je odprtokodni sistem, ki temelji na PHP programskem jeziku in je enostavno dostopen za kogarkoli, ki si želi razvijati kompleksne rešitve na ensotaven način.

Poenostavimo razvoj spletnih strani z Drupal distribucijo

Drupal v svojem jedru nima velikega nabora funkcij. To je sicer načrtno, saj gre za razvijalsko ogrodje, ki ga lahko neomejeno modificiramo in nadgrajujemo. Ampak, kako se izogniti izgubljanju časa s konfiguriranjem in razvojem vedno istih funckionalnosti na različnih projektih? Pri Agiledropu smo razvili distribucijo, ki nam omogoča, da prihranimo do 100 ur začetnega razvoja pri vsakem projektu, ki se ga lotimo. Projekt smo poimenovali Tailored Digital Experiences ali krajše TDX in ga objavili kot odprtokodno projekt, ki ga lahko uporablja prav vsak. 

Kaj je Drupal?

Drupal je prvotno odprtokodni sistem za upravljanje vsebin (CMS), je pa tudi ogrodje za upravljanje vsebin (CMF), distribuiran pod GNU licenco in napisan v programskem jeziku PHP. Najnovejša verzija sistema Drupal 9 bazira na ogrodju Symfony.

Kdo uporablja Drupal?

Milijon spletnih strani širom sveta uporablja Drupal. Njegov razpon uporabe je od manjših osebnih strani do strani podjetij, korporacij in državnih institucij, vključno s spletno stranjo britanske kraljeve družine.

Drupal vodiči

Drupal skupnost Slovenija - Drupal tečaj

Drupal skupnost v Sloveniji

Drupal je več kot le CMS in programska oprema. Drupal je tudi skupnost. Globalno Drupal skupnost šteje več kot milijon ljudi, v Sloveniji pa je Drupal entuziastov okoli 100. Agiledrop prispeva k promociji Drupala v Sloveniji z organiziranjem srečanj in predavanj. 

Agilderop - giving back to community

Agiledrop in Drupal

Podjetje Agiledrop je nastalo prav zaradi potrebe naročnikov po kakovostnem razvoju Drupal spetnih strani. Ustanovitelji Agildropa so aktivni člani globalne skupnosti h kateri prispevajo s prostovoljnim delom, tudi z razvojem odprtokodnih modulov. Agiledropove vrednote so povezane tudi z vrednotami odprtokodne skupnosti Drupal.