10 najpogostejših vprašanj na razgovoru

Agiledrop Ljubljana office

V članku 5 korakov do službe pri AGILEDROP-u si lahko preberete, kako potekajo razgovori in celotni proces zaposlovanja pri nas. Po koncu vsakega razgovora s kandidati zamenjamo vlogi in damo priložnost, da nas vprašajo karkoli jih zanima. Ker pa smo ugotovili, da se vprašanja rada ponavljajo, smo tokrat zbrali 10 vprašanj, ki so bila zastavljena najpogosteje. 

Ali lahko dobimo kakšno dodatno gradivo, da se lahko učimo tudi doma? 

V podjetju imamo za namen učenja pripravljen uvajalni projekt, smo pa veseli, če se kdo želi učiti tudi doma, za kaj imamo veliko gradiva. Vsem razvijalcem omogočamo tudi dostope do sicer plačljivih video vsebin vodičev o Drupalu 8, Angular, React in VueJS. Na voljo za izposojo pa imamo tudi nekaj Drupal knjig. 

Kolikšen je odpovedni rok?

Pri nas imamo dva meseca odpovednega roka. 

Kje lahko parkiram?

Ljubljanska pisarna se nahaja v stavbi Dobra hiša (Stegne). Brezplačno parkirišče je za stavbo in je na voljo, če prihajate v službo bolj zgodaj. Pod stavbo pa so tudi garaže, ki se jih lahko najame. Če na delo raje prihajate z avtobusom, vas bo k nam pripeljal avtobus št. 8 (smer Gameljne, postaja Ljubljanske brigade ali Tehnounion).  Mariborska pisarna se nahaja v neposredni bližini železniške postaje. Brezplačna parkirišča so na voljo na Valvosrjevi in Črtomirovi ulici, do pisarne se lahko pripeljete tudi z mestnim avtobusom št. 4, saj je avtobusna postaja v neposredni bližini. Celjska pisarna se nahaja v bližini Mercator centra, kjer je vedno na voljo veliko prostih parkirnih mest. V Novem mestu lahko brezplačno parkirate neposredno pred pisarno.

Ali dobim računalnik?

Da. Vsak naš zaposleni dobi Applov Mac Pro ali DELL računalnik, dodaten monitor, miško in tipkovnico. Poskrbimo pa tudi za udobje na delovnem mestu s temu primernimi stoli in po višini nastavljivi mizi. 

Kako začnem?

Po podpisu pogodbe vas povabimo v našo ljubljansko pisarno, četudi boste kasneje delali v mariborski, celjski ali novomeški pisarni, vsaj prvi teden začnete iz ljubljanske. S tistimi, ki ste se odločili za delo od doma, se dogovorimo individualno. V prvih dneh se seznanite z novim delovnim okoljem in sodelavci, predamo vam vaše tehnične pripomočke in uredimo vse potrebne dokumente. Seznanimo vas z vsemi pravili našega podjetja in pisarne ter vam pomagamo pri pripravi vašega delovnega okolja. Nato pa je čas, da vam predstavimo uvajalni projekt, skozi katerega se v prvih mesecih prebijete skozi primere dobrih praks in standardov, ki se uporabljajo pri razvoju. Več o prvih dnevih si preberite tukaj.

Agiledrop office in Celje

Kako izgleda uvajanje v delo?

Novega razvijalca ne dodelimo takoj naročniku, ampak ga najprej čaka naš uvajalni projekt. Čas na njem ni omejen in je odvisen od predznanja in hitrosti učenja. Preko uvajalnega projekta dobimo vpogled v področja, na katera mora biti vaš mentor bolj pozoren in vas bolj podrobno voditi, na drugi strani pa področja, kjer se izkažete in so vaše močne točke. 

Kaj se pričakuje od mene, če začnem delati pri vas?

Pričakuje se, da na delovnem mestu daste vse od sebe, da ste zbrani in da delate po svojih najboljših močeh. Zavedamo se, da nihče ne zna vsega takoj, zato imate dovolj časa za učenje z mentorjem, ki vam ga dodelimo. Pričakujemo, da le-tega vprašate vse in še več, saj je njegova naloga, da vam pomaga na poti do samostojnosti. 

Kako dolgi so projekti? 

Dolžina projekta je odvisna od potreb naročnika. Lahko traja le nekaj dni, v povprečju pa projekti trajajo tri do šest mesecev. 

Kako komunicirate med sabo?

Za komunikacijo uporabljamo Slack. Imamo več kanalov oziroma skupin, v katerih so člani dotične tematike, med seboj pa si lahko pošiljamo tudi direktna sporočila. Do sedaj se je Slack izkazal za odlično orodje komuniciranja, ki nam omogoča, da smo nenehno v stiku. 

Kakšne vrste zaposlitve ponujate?

Ponujamo redno delo za nedoločen čas.


To so najpogostejša vprašanja, ki smo jih do sedaj zabeležili na razgovorih za delovna mesta. V kolikor imate še kakšnega, na katerega nismo odgovorili, nam ga posredujte tukaj, z veseljem bomo odgovorili nanj. 

Preverite prosta delovna mesta in še danes oddajte vašo prijavo!