Prvi dnevi z A-teamom

Ob priključitvi novega člana k naši ekipi je naloga našega podjetja, da vključimo vse mehanizme, ki novemu članu pomagajo, da lahko kar se da hitro zasije v najboljši luči in pokaže svoj potencial. Prvi dnevi so pomembni, ker lahko na podlagi prvega vtisa izoblikujemo sliko o svojih sodelavcih in o podjetju, kar seveda vpliva na počutje in delo tudi na dolgi rok. Ker temu posvečamo veliko mero pozornosti, smo pripravili kratek vpogled v prve dni kariere v našem podjetju …

Prvi dan

Novemu razvijalcu razkažemo celotno pisarno, pokažemo njegovo delovno mizo in udoben ergonomski stol ter ga vsem predstavimo. Seveda pa pri tem ne pričakujemo, da si bo zapomnil imena vseh že prvi dan. 

Vnaprej imamo pripravljene vse dokumente, ki jih mora podpisati, predno dobi tehnično opremo, kot sta Applov Macbook Pro, en monitor ali dva, miško in Apple tipkovnico. Ustvarimo še uporabniški račun za elektronsko pošto in voila, lahko zasede svoje mesto. 

Dobi svojo verzijo našega »Playbooka«, dokumenta, kjer so zapisana vsa pravila našega podjetja in pisarne. O raznih navodilih se pogovori tudi z Domnom, našim vodjem projektov. 

Drugi dan

Na vrsti so pomembni uporabniški računi za orodja, ki jih uporabljamo v AGILEDROP-u. Novinec ima dovolj časa, da si v miru namesti vsa potrebna orodja in programsko opremo. Pri pripravi delovnega okolja mu pomaga naš vodja razvoja, s katerim skupaj določita tudi učne in delovne cilje celotnega prihajajočega meseca. Ne pričakujemo, da nov razvijalec takoj vse zna, zato ga spodbujamo, da vpraša karkoli in kogarkoli, kar je tudi odličen način, kako prebiti led z novimi sodelavci. 

Tretji dan

Ko je led prebit, je čas za prvi projekt! Gre za uvodni projekt, ki je ustvarjen izključno za naše interno učenje. Skozi ta projekt predstavimo svoj način dela in standarde, ki se uporabljajo pri razvoju. Našemu novemu članu dodelimo mentorja za obdobje poskusnega dela, a do samostojnosti pomagajo prav vsi člani A-teama. Več o mentorstvu si lahko prebereš tukaj

“Že ob prihodu mi je bila všeč atmosfera v pisarni. Sodelavci pa so mi omogočili, da sem pokazala vse kar znam, kjer pa sem šepala, so si vzeli čas in me naučili,”  - Vika

developing

AGILEDROP-ov uvajalni projekt

Čeprav ne gre za projekt naročnika, ni nič manj pomemben! Preko njega lahko evalviramo spretnosti in znanja ter dobimo vpogled v področja, kjer bi naš novi član potreboval pomoč in mentoriranje.  

Ta projekt čaka novega razvijalca na naši platformi za vodenje projektov, kjer najde tudi:

  • seznam nalog,
  • projektne nastavitve in podrobnosti,
  • projektne specifikacije in navodila ter
  • oblikovne datoteke. 

Seznam nalog je prazen, razvijalec si mora vzeti čas in prebrati vse podrobnosti in navodila, da lahko ta seznam izpolni sam. 

Čas na tem projektu ni omejen in je odvisen od razvijalčevega predznanja, spretnosti in izvedbe. Sproti beležimo njegov napredek, ugotavljamo kje bi mu lahko pomagali, da znanje še nadgradi in na katerem področju blesti. 

Tako torej izgledajo začetki pri nas, ti začetki prerastejo v vsakodnevno napredovanje in veseli bomo, če bomo del tvoje karierne poti. 

 

Si želiš tudi ti postati član naše uspešne ekipe in se naučiti razvijati v platformi Drupal? Ne oklevaj, prijavi se na enega izmed razpisov na delovno mesto: careers.agiledrop.com