Od začetnika do izkušenega razvijalca

Ste na začetku svoje karierne poti kot razvijalec? Se vam zdi, da je pot do izkušenega razvijalca še dolga? Seveda izkušnje ne pridejo z danes na jutri, ampak je v sam razvoj potrebno vložiti nekaj truda. Za vas smo pripravili nekaj nasvetov, kako se spoprijeti s kariernim razvojem razvijalca in uspeti v najkrajšem možnem času. 
 

 

Imate vprašanje? Postavite ga!

Od vas kot junior razvijalca se pričakuje, da se skozi spraševanje svojega mentorja in kolegov učite, zato naj vas ne bo strah. Pri AGILEDROP-u jemljemo vaše učenje kot naše poslanstvo, mentor pa vam je na voljo prav za vseh tisoč vprašanj - četudi se kakšno ponovi.  

 

Berite.

O Drupalu je kar nekaj napisanega, od kakovostnih člankov pa vse do knjig, nekaj jih lahko dobite tudi pri nas v pisarni. V njih dobite praktične napotke za uporabo Drupala, predstavitve in nasvete, na spletu pa je na voljo tudi veliko video izobraževanj. 

 

Izobražujte se. 

Obstaja veliko online izobraževanj, dostop do nekaterih plačljivih vam lahko zagotovimo mi, naši razvijalci imajo na primer dostop do BuildAModule in Drupalize.me video tečajev. Vzemite si pol urce časa, oglejte si izobraževanja in vaš napredek bo zagotovljen. Priporočamo tudi spletne strani Team Tree House, Lynda in Codecademy.

 

Bodite agilni.

Že ime našega podjetja vam pove, da nas odlikuje agilnost in ta vrlina vam bo vsekakor pomagala na poti do vašega uspeha, saj se naša stroka nenehno razvija, zato je za vas pomembno, da ste pripravljeni na nenehno učenje in spoprijemanje z izzivi.

 

computer

 

Planirajte in si postavljajte cilje.

Svoje razvijalce radi vprašamo, česa se želijo naučiti v naslednjem letu in pri vaših željah vam poskušamo pomagati. Cilje si lahko tudi sami postavljate iz meseca v mesec, še posebej kot junior razvijalci, saj vam to lahko omogoča večji napredek. 

 

Prispevajte k odprti kodi. 

Drupal je odprtokodno ogrodje za izdelavo spletnih aplikacij. Za njim stoji ogromna skupnost, ki šteje več kot 1,3 milijona članov. Ogromno njih aktivno prispeva k odprti kodi, kar spodbujamo tudi mi, saj je odprta koda tudi v našo korist, kot uporabniki Drupala pa čutimo tudi neko mero odgovornosti, da vračamo k odprti kodi nazaj. 

 

Sodelujte v skupnosti.

V skupnosti lahko sodelujete na različne načine. Udeležite se lokalnih Drupal meetupov, poglejte si kakšno zanimivo predavanje iz Drupal Campov, seveda se kakšnega Drupal Campa tudi udeležite - AGILEDROP letno pelje svoje razvijalce na vsaj en tak dogodek. Izberite si predavanja, za katera menite, da vam bodo prinesla dodatna znanja, na Drupal Campih pa naj vam ne bo nerodno kaj vprašati in se povezovati z drugimi razvijalci. 

 

Zaposlite se v našem podjetju.

Pripravljeni smo z vami deliti naše znanje in izkušnje, ki so še kako dragocena pri gradnji kariere. Ponosni smo, da smo v podjetje vpeljali mentorstvo, ki poskrbi za nadgradnjo znanja naših razvijalcev - več o tem si preberite tukaj. Preverite prosta delovna mesta in postanite del naše ekipe, ne bo vam žal.