Pregled leta 2018

Agiledrop team photo
Podjetje

Najprej vsem želimo srečno in zdravo novo leto! Leto 2018 bo Agiledrop ekipi ostalo v spominu kot leto usposabljanja, mentoriranja in širjenja naše prvovrstne ekipe. Leto je bilo že samo po sebi uspešno; kar pa je najbolj pomembno, je to, da nam je dalo odlično odskočno desko za rast v prihajajočih letih. Za vas smo pripravili pregled nekaterih naših največjih zmag v letu 2018.

 

Praznovali smo 5. rojstni dan Agiledropa

Agiledrop 5th birthday

 

Septembra smo praznovali 5. rojstni dan našega podjetja! Zgodovina Agiledropa sega vse tja v leto 2008, ko smo skromno začeli kot le peščica Drupal navdušencev. Leto 2013 pa je bilo tisto, ki je zaznamovalo začetek podjetja Agiledrop, kot ga poznamo danes - ker pa se digitalno področje ves čas spreminja, smo tudi mi vedno v procesu rasti, kjer nadgrajujemo svoja znanja in poskušamo našim strankam vedno ponuditi še boljše storitve.

 

S 25 na 40 polno zaposlenih članov ekipe

Agiledrop team

 

V samem začetku leta 2018 smo ponosno naznanili, da je v prejšnjem letu naša ekipa zrasla z 18 na 25 zaposlenih, vključujoč pogodbene izvajalce. Ker pa smo lansko leto odprli še eno pisarno v Mariboru in povečali celotno ekipo na kar 40 članov (!), smo se lahko osredotočili na zaposlovanje za nedoločen čas. Zdaj naših 40 polno zaposlenih članov ekipe dela iz ene izmed obeh naših pisarn v Ljubljani ali Mariboru.

Čeprav delujemo na daljavo kot partnerji naših strank, smo trdno prepričani, da lahko razvijalci, ki si delijo delovno okolje, strankam zagotovijo boljše ter bolj dovršene storitve. Kot se glasi naš moto: “Ko delate z enim od naših razvijalcev, dobite kot dodano vrednost skupno znanje celotne Agiledrop ekipe.” Zato bomo še naprej razvijali našo kulturo okoli dela v skupnih prostorih. Letos planiramo tudi odprtje pisarne v Celju, v kolikor bo dovoj zanimanja.

 

Rast prihodkov za 26% od 2017 do 2018

Revenue growth

 

Eden največjih uspehov v letu 2018 je bil povečanje naših prihodkov za kar 26%! Uspeli smo pridobiti stranke iz različnih velikih držav in posledično razdeliti delo med več manjših ter večjih strank. Tako smo dosegli stabilnost in nismo več odvisni od ene same večje stranke, niti od enega samega trga.

 

Clients by country

 

Vendar pa se rasti ne da izmeriti zgolj v številkah. Poglejmo si, kako se je od leta 2013 naprej razvijal naš fokus: začeli smo kot “digitalna agencija za slovenski trg”, si nato leta 2014 postavili naziv “spletna agencija za slovenski trg”, čemur smo v letu 2015 dodali še razvoj lastnega produkta ply.jobs. V letu 2016 smo si začeli postavljati višje, obenem pa bolj točno določene cilje in se temu primerno preimenovali v “Drupal agencijo za globalni trg”. To smo še dodatno opredelili leta 2017 kot “Drupal outsourcing podjetje” in leta 2018 že skoraj našli našo tržno nišo z definicijo “partnerji Drupal agencijam”. 

Vendar pa se zahteve trga tako hitro spreminjajo, da smo se odločili ostati prilagodljivi in se ne omejevati zgolj na Drupal. Tako je med našimi načrti za 2019 na prvem mestu razširitev naših storitev in tehnologij, s katerimi lahko pomagamo našim naročnikom pri razvoju digitalnih rešitev.

 

Drupal tečaji, interno usposabljanje in mentoriranje

Drupal courses 2018

Že v uvodu smo omenili, da nam bo leto 2018 ostalo v srcih kot leto usposabljanja in mentoriranja. Tako je povsem na mestu, da se vsaj malo pohvalimo z zelo učinkovitim programom usposabljanja za vse na novo zaposlene razvijalce, kjer pridobijo relevantne izkušnje skozi delo na internem projektu pod vodstvom mentorja.

Poleg tega pa smo se zavzeli tudi za usposabljanje vseh razvijalcev, ki še nimajo izkušenj z Drupalom in si želijo postati Drupal strokovnjaki. Tu gre seveda za Drupal tečaje, ki smo jih začeli organizirati v letu 2017. V 2018 smo organizirali 4 tečaje, med temi prvič tudi v naši na novo vzpostavljeni mariborski pisarni. Najboljše pri vsem skupaj pa je to, da so se nekateri udeleženci tečajev nato pridružili naši ekipi kot polno zaposleni sodelavci!

 

Prispevanje k Drupal skupnosti

Community contribution

 

Čeprav smo bili celo leto zelo zaposleni z delom na naših tekočih projektih in usposabljanjem naših novopečenih Drupal razvijalcev, smo še vedno našli čas tudi za prispevke k širši Drupal skupnosti. Poleg tega, da smo skozi naše tečaje usposabljali novo generacijo razvijalcev in se udeležili 6 Drupal dogodkov, smo se v 2018 s 125 prispevki rangirali na prvo stran seznama podjetij, ki prispevajo k odprti kodi Drupala. Tako je Agiledrop vodilno podjetje izmed več tisočih, ki prispevajo k Drupalu.

 

To pa je šele začetek

Komaj čakamo, da vidimo, kaj bo leto 2019 prineslo tako našemu podjetju kot celotni Drupal skupnosti. Že zdaj se veselimo skupne rasti in premagovanja izzivov kot ekipa. Vsem želimo uspešno in pestro novo leto!