Vse o Drupal tečaju

Živimo v svetu, ko je brez izkušenj težko dobiti priložnost, brez priložnosti pa je težko nabrati izkušnje. Zato smo se v podjetju AGILEDROP odločili, da razvijalcem ponudimo priložnost, da ta začaran krog prekinejo z udeležbo na brezplačnem Drupal tečaju.

 

Zakaj ga organiziramo?

Tečaj v prvi vrsti organiziramo zato, ker želimo najti perspektivne razvijalce, ki pa doslej niso uspeli pridobiti konkretnih izkušenj z Drupalom, s katerimi bi nas lahko prepričali na razgovoru, ali si ravno zaradi pomanjkanja izkušenj ne upajo prijaviti na naš razpis. Cilj je najti ljudi, ki jim lahko ob koncu delavnic ponudimo zaposlitev v podjetju.

 

Kdo se lahko prijavi na tečaj?

Na tečaj se lahko prijavi kdorkoli. Tudi, če se s tem trenutno ne ukvarjajo poklicno, nas lahko prepričajo in morda tudi zamenjajo svojo karierno pot. Seveda pa je zaželeno, da imajo že nekaj izkušenj iz spletnega razvoja.

Priporočljivo je, da poznajo PHP, HTML, CSS, da imajo morda kaj izkušenj z različnimi CMS-ji (ni nujno, da je to Drupal, lahko tudi Wordpress, Joomla itd.). Dodatna prednost je tudi znanje Javascripta; za tiste, ki so bolj usmerjeni v back-end, pa znanje MySql, objektnega programiranja in strežniških tehnologij.

Popolnih začetnikov ne sprejmemo na tečaj, saj je nekaj znanja o spletnem programiranju vseeno potrebno imeti.

 

Kako poteka tečaj?

Tečaj traja tri tedne, dvakrat na teden v popoldanskem času po uro in pol. Tečaj je brezplačen, ampak si zaradi omejenih mest in višjega zanimanja pridržujemo pravico selekcioniranja udeležencev. Kandidate izbiramo na podlagi izkušenj in interesa za zaposlitev po koncu tečaja. 

Tečaj je usmerjen k vajam. Ura se ponavadi začne tako, da povemo, kaj bomo na tisti delavnici spoznali, povemo/pokažemo nekaj o dotični temi, potem pa vsak individualno ustvarja (kreira content type, view, etc.). Udeleženci tečaja pridobijo napredna znanja konfiguriranja Drupal spletnih mest, osnovna znanja razvoja predlog oziroma tem in osnovna znanja razvoja modulov.

Drupal course

 

Kaj sledi po tečaju? 

Odgovor na to je odvisen od tega v kakšni meri nas posameznik na delavnicah navduši. Tistim, ki nas najbolj navdušijo, ponudimo zaposlitev v podjetju. 

Navduši pa nas, poleg že obstoječega znanja, ki ga imajo kandidati od prej, zmožnost hitrega učenja in dobro spopadanje s problemi. Tudi v vsakdanjem življenju programerja običajno ni tako, da vse že zna in samo piše kodo. Zato je velika prednost, da se posameznik zna lotiti problema, raziskati in poiskati ustrezno rešitev. 

Prav tako je pomembna komunikativnost, saj pri nas razvijalci pogosto komunicirajo neposredno z naročnikom, kar pomeni, da je dobro, da znajo komunicirati in zagovarjati rešitve, ki so jih predlagali.

Pri nas zaposlujemo ljudi za polni delovni čas, zato imajo tisti, ki iščejo redno zaposlitev, prednost pred študenti in freelancerji, ki bi lahko delali le nekaj ur ali dni na teden.

Vsi ostali pa prav tako tekom delavnic pridobijo dovolj znanja, da se lahko lotijo izdelave enostavnih spletnih strani z Drupalom in s tem pridobivajo nove izkušnje. To pomeni, da če jih spletni razvoj z Drupalom zanima, lahko po tečaju z njim začnejo delati. Morda postavijo stran za znanca, ki ima obrt in nima predstavitvene strani ali pa enostavno začnejo z lastnim blogom.

Morda si v določenem času naberejo dovolj znanja, da se lahko kasneje prijavijo na razpisano delovno mesto pri nas.

 

Ocenjevanje

Po vsakem srečanju Boštjan in Igor, ki tečaj vodita, ocenita prisotne. Tako tudi spremljata napredek udeležencev skozi ves čas ali pa vidita, da sta na začetku koga precenila in se kasneje ni več tako dobro izkazal. Tako lahko ocena razvijalca skozi celoten tečaj variira.  

Tekom delavnic kandidati gradijo spletno stran z določenimi funkcionalnostmi. Za vsako nalogo se najprej preuči sledeča tema, nato imajo kandidati čas, da na stran dodajo to funkcionalnost. Ko zaključijo, se rešitev skupaj pregleda. Takrat se vidi, če so nalogo razumeli in seveda, če so našli ustrezno rešitev zanjo. To je eno od glavnih meril za dobro oceno. 

 

Na Drupal tečaju izkušeni mentorji iz ekipe podjetja AGILEDROP osnovna znanja nadgrajujejo z najboljšimi praksami razvoja spletnih rešitev na platformi Drupal. Prijavi se.